Thursday, March 26, 2015

EDD

Bismillahirrahmanirrahim

It's my Expected Date of Delivery (EDD) day!

Ceh, happy macam sambut besday pulak. 3 minggu yg lalu kemain sedih kan. Meleleh2 air mata sambil taip entry lepas kena tinggal dek laki yg kena pegi keja jauh. Drama sangat kau nih. 

Alhamdulillah hari ni mummy happyyy, sebab dapat jalan2. Ye, jalan sesaje.... Siang tadi kite and hubby round2 kat One Utama tu macam takde hala tuju, tapi dengan niat yang tulus, iaitu nak mudah dan cepatkan bersalin... Oh anak bilakah dikau mahu keluar.. adohai. 

So tadi kitorg pusing2 tingkat 1, naik tingkat 2, turun balik, pusing lagi. Pastu benti kejap pit stop makan eskrem baskin robin, then balek... Sabar je lah si bapak melayan. I luvvvv you lah daddy! heheheheee. Kenapa jalan2 kat OU? Sebab dia besar, tak jauh dari rumah dan tak panas jalan2 dalam air cond hahahaha

Tp okla, tak penat pun. Cuma tak boleh jalan laju sebab pelvic ni dah sempit, so jalan la pelan2 macam penguin comel. Badan pun dah tak balance. Asyik nak terlanggar hubby je tadi hahahaha

Lepas tu kitorg pegi Giant pulak, nak cari vco catalyst sebab kite punye dah nak habes.  Plus nak survey set berpantang. Ya Allah sampai dah nak terberanak duk survey lagi tak habes2 bila tah nak belinye hahahahah pastu kitorg makan kat foodcourt giant dan balik rumah dengan sebutir air kelapa muda... my favorite hihihs 

Semalam pegi check up... my very last anc for this pregnancy actually, yelah dah EDD harini. So the doctor gave me an admission form - to be admitted on EDD + 7 day nanti, iaitu pada 2 april minggu depan. Admit huntuk hape? Untuk IOL (Induction of Labor) la waaaaaaaaaaaa............. T____T nanges stat. 

Kite taknak IOL sebab.... First, kalau boleh, sangat2 la, taknak, sebab iolls takut fail lalu kena C....... oh my, i dun wanna say that word. 

Keduanya 1 april tu hubby dah kena gerak ke terengganu.. oh.. kalau dia balik, then next day I get admitted sorang2... Sooo so sad okay. Oh, tak, tak okay. Nanges lagi. T_____________T

Ketiganye, kalau boleh, seboleh2nye takmau la nyusahkan emak untuk temankan kite dalam labor room tu. Spital bagi kebenaran untuk salah sorang - samada suami atau ibu untuk temankan pesakit in labor. Dahla nak mak jagakan kite dalam pantang nanti, jaga baby... tak sanggup nak tengok mak tunggu kite lame2 berjam2 dalam labor room tu. Plus, kite malu la kat mak kite, ... hiks. 

Semua ini membuatkan aku berada dalam dilema. Hu. 

Ok baby, we have to stay positive. We have about five days to work it out. Come on baby, you dont wanna stay in there forever rite? Dont u wanna see mummy and daddy? =)

Oh Allah, please ease this journey for us, and for the sake of the baby, as You knows what's best for us. ameennn ...

Mmuuahhh!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...