Wednesday, November 26, 2014

Baby bumpppp

A friend at work just noticed my baby bump earlier today

Friend: Nadia, are you pregnant??
Me: Yes =)
Friend: How come I didnt see it before.... how many weeks now?
Me: entering 21 weeks already..
Friend: 21 weeks? with tummy that small??
Me: Hehe... first baby kot... *smile*

Ya rabbi semall katenye... aku rase dah senak, macam belon nak meletop... lagi2 kalau lepas makan... baru la aku paham perasaan orang yg berperut ke depan (ops bukan nak mengata). Bukan senang oi... tak kesah la walau apa isi kat dalam... huhuu....

Maka aku pun berpikirlah macam mana boleh wujud manusia2 yang "tak sedar dia mengandung". Percaya tak? Percaya tak?....

Bukan sekali dua. Banyak kali, kes remaja (kebanyakannye remaja la... ) datang spital tiba2 nak beranak, tanpa ada buku antenatal, tak pernah buat check up, tak de screening, tak booking semua. Atau dibawa ambulans ke hospital selepas dia dah terberanak kat rumah. 

Alasan: "saya tak tahu saya mengandung" 

Huh?? *ternganga* 

"eleh ye la tuuu.... " kata misi2 yang dah veteran di dewan bersalin. Masa tu aku terpinga2 antara nak percaya ke tidak.

Tapi bila sendiri ade pengalaman berperot besar ni, hummpphhh!...... baru sedar mati2 aku kena tipu dulu.. ciss. 

Tapi ape pun perut kalau tak besar sgt, memang boleh disorok, dengan memakai baju longgar2, pastu jalan bongkok2 sket... jangan mendada atau berdiri tegak. Eh dah aku mengajar orang sorok perut kenapa?

Bukan mengajar, tapi nak pecahkan rahsia..... hehe... 


*  *  *  *  *  *  *  *  *

Oklah ape pun anak ibu... nampaknye tenang je dia malam ni.... biasanye tengah malam time ibu nak tido barula dia nak berkickboxing, sampai ngilu2 pundi kencing dibuatnya! adoi...

Esok ayah balik.. nanti bila ayah sentuh awak, kick kuat2 ye... biar dia rasa penangannya.... biar lepas ni dia sedih nak tinggalkan kita sampai nanges teresak2 bila nak balik ganu.... hehehehe


Ok jumpa lagi!

Love you anak ibu! =)))




*  *  *  *  *  *  *  *  *

Note 1 - I get the quickening last week - at 20 weeks 3 days, just 1 day after the father left us for Terengganu... hehe..... 
Note 2 - My baby bump just became prominent since last week jugak... itu pun this week still ada yang tak perasan lagi... hehe =)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...