Thursday, October 9, 2014

Assalamualaikum anak ibu! :) -Raya Haji

Assalamualaikum anak ibu!  :)

Apa kabar awak kat dalam tu.. harap awak membesar dengan sihat (dan kenyang) selalu...

Ibu still dengan bloatedness... sendawa2 sentiasa.. laparrrr that I need 3-4 hourly feeding hahaha kuat makan la anak ibu ni..

Seronoknye kite kan tengah cuti panjang... 12 hari..dari sebelum raya haji sampai weekend ni..tp tinggal 2 hari je lagi kite cuti syg... sobsobss..

Raya haji haritu syokla baby dapat balik kedua2 belah kampung kan.. mula2 hari jumaat petang kitorg bertolak ke kampung ayah kat hutan melintang. Pagi raya pulak ke Tapah.

Bestnye masa balik kampung ni sebab banyak makanan. Walupun ibu tak tahan bau masakan tapi makan alhamdulillah okay.. heheh

Cuma jangan lambat makan... sebab banyak sangat angin.. kalau lambat makan nanti muntah sebab angin tu tolak balik makanan2 yg baru masuk tu

Kat kampung embah baby dapat makan nasi impit dengan rendang ayam, dendeng kerbau, kuah lodeh etc. Kek ngan kerepek2 tu memang wajib ade hehe..

Kat kampung opah plak.. petang raya kita beraya kat rumah opah punya mak2 saudara.. pertama kali nak bawa ayah berjalan jumpa saudara2 jauh kita.. kita pergi 3 rumah je tapi ibu dah pancit hahah..

Malam nye kami bertahlil dengan adik beradik opah (my mom) dan sepupu2 yg lain. Seronok...dah lama kitorg tak berkumpul ramai2 macam tu.. alhamdulillah..

Lepas tu ibu siap cepat2 ajak ayah makan BBQ ayam & daging yang mak ndak, pak ndak dll dah sediakan dari petang. Ibu lapar sangattt sebab lama beryasin dan bertahlil hahahaha.....

Okla tu je dulu... ibu tengah tunggu ayah balik ni... bawak buah delima untuk ibu he he he

See ya!

Wassalam

2 comments:

Anonymous said...

Hai ibu.. semoga selamat semua ea.. ibu jaga diri baik2.. happy2 je ea nnt baby pn gumbira.. hihi

love,
ibu ammar saif :)


p/s : tak penah tau pn ko ade blog.. tetibe terjumpa.. haha

Ndea Anuar said...

Enunnnn! haha yeke... cemane bleh terjumpe ni haha blog bodo2 je...x rajin pun. time kasih la singgah... hehe...

Alhamdulillah so far xde moody2 sgt time pregnant ni.... harapnye mcm tu la sampai ke akhirnye =)

See ya ibu ammar saif yg cute!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...