Tuesday, April 8, 2014

Kayuh Pelan-pelan

Nota: Ini bukan entri merungut, ini entri muhasabah diri. Ceh. 

First and foremost, congratulations, and big hugsss n kissesss to my dear friend Gedus @ Nurhanisah Ahmad Kamal who had just giving birth to a cute little babygirl earlier today at 0009 H  =)) 
She's sooo cute...hmm...... (senyum)

Tiba2 terdengar sayup2 suara berkata

"Kayuh pelan-pelan...."

Entah dari mana datang. Huh. Tapi aku rasa aku tahu dari mana. 

Suara dari hati. Sobss.. Tapi...

Kayuh ke mana?

3| Work.

Lambat sangat pick up. Takpe, kayuh pelan2, yang penting jangan malas! kateku. Tapi jangan pelan sangat, nanti engkau jugak yang ketinggalan! Adohai

2| Life.

Apekebenda dengan life?? Yelah...asyik kerja je.. Ape tah yang aku kerjakan untuk 'hidup'. Nak kate nak kumpul duit, tapi tak terkumpul2 jugak... Asyik 'menderma' ke PLUS ngan SHELL dan PETRONAS je gaji aku tetiap bulan..Takpun ke CELCOM, TNB dan TUAN RUMAH. Ciss. 

Bila renung2 balik macam dah nampak dah matlamat hidup. Mula dah susun atur plan itu ini. Tapi entahlah, dek badan dan kepala hotak yang terlalu penat ke ape yang membuatkan semua2 tu terbantut. Hidup pun macam dah huru-hara bila tido-bangun-pegi keje-balik-tido-bangun-pegi kerja balik-tido-dan-ulang-balik-semua camtu la hari2... 

Tapi okla bila 2 hari off yang aku kumpul supaya dapat balik KL jumpa boifren dan family setiap 2 minggu atau setiap sebulan... Alhamdulillah syukur hehe. Tapi bila balik sini semua rutin yang sama berulang balik. Haha. 

1| Anak. 
Huwaaaa T_T





Okbai.













p/s:
1. Tak pernah putus harap
2. Percaya dengan qada' dan qadar
3. Usaha dan berdoa. Rezeki bila nak datang tu semua kerja Allah. Dia Maha Tahu bila masa yang sesuai nak bagi.. kan? =)
4. Tak kisah je bila orang tanya2 pasal anak. Tapi jangan cucuk2 okey nanti aku terguris. Hih. 
5. Kayuh pelan2, jangan tergopoh, jangan stress, jangan tension2 pikir pasal apa orang kata. Tak bagus untuk reproductive system kita. Hnnsss 
6. Senyum =)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...