Wednesday, March 13, 2013

Pakcik2 CBD



CBD = continuous bladder drainage. atau urinary catheter. atau tiub kencing la senang...

Alkisah karenah pakcik2 tahap atok2 yg pakai CBD kat wad tu memang kelakar... kadang terhibur plak dgn perangai dorg



Pakcik CBD 1

Mase tengah morning round, misi bgtau pakcik ni telah mencabut cbd nye untuk entah kali yg ke berape kat wad tu....

Specialist: pakcik, kenapa cabut lagi tiub ni pakcik?
Pakcik: aku tak cabut.... toyol tu yang cabut!! (muke selamba)

Kitorang: Errkk!



Pakcik CBD 2

Aku nak review pakcik ni mase tengahari (noon review). Ternampak urine beg dia terjuntai kat tepi katil tapi tak tersangkut kat hanger nye dengan betul. Aku pun nak betulkan la sangkutnye.

Aku: Eh, kenapa beg ni basah? Pakcik pergi tandas ke tadi (ciss. ntah2 air kencing kot yg aku pegang ni cehh)
Pakcik 2: Aah... beg nye dah penuh, aku buangkan la...
Aku: Laa....kenapa pakcik buang air nye? nanti misi yg buangkan...
Pakcik 2: Tak pe kite larat bangun kite buang la sendiri... tak payah nyusahkan orang lain.. (dgn muke menyampah, sambil mata terpejam konon2 nak tido)
Aku: tapi kitorg nak sukat air kencing pakcik ni... Oh.. T_T



Pakcik CBD 3

Morning round, CBD pakcik ni tercabut lg. Specialist pun tanye pakcik tu...

Specialist: pakcik, mane tiub kencing pakcik? sape yg cabut tiub kencing pakcik ni?
Pakcik 3: ade la orang tu.... dia dengki dengan aku...
Kitorang: (erk... pulak dah... hahaha)
Specialist: (senyum) sape yang dengki dengan pakcik tu? dokte ni ke? (sambil tunjuk kat sorang houseman depan pakcik, saje nak bergurau)
Pakcik 3: haah.. iye la kot... (muke takde prasaan)
Kitorg: hahaha








3 comments:

Shazwani Adnan said...

i thought C stands for continuous. remind me if i am wrong.

if i were u, i have already melenting huhu

Ndea Anuar said...

eh aah la continuous... ha silap2.. thanks wani, nti aku betulkan :D xleh nak marah wani, pakcik2 tu bukannye sedar pun ape yg diorg cakap/ buat... sabar jelah..haha :D

Anonymous said...

Hi to every single one, it's truly a fastidious for me to pay a quick visit this web page, it consists of precious Information.

Here is my blog :: ice.ninehub.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...