Sunday, November 4, 2012

Beginilah Nasib Hidop Sebatang Kara..muahaha

Alhamdulillah...untuk hari ni... Banyak bende2 yg happy berlaku.. =)

Tapi..disebalik kelegaan dan kegumbiraan ini terselit beberapa keresahan...

- Satu -

Aku balik rumah dgn prasaan risau kat pt yg demam td.. Bunyi cam simple. Demam.

Puerperal pyrexia...maksodnye Demam dalam tempoh 6 mggu lps bersalin.

Entah kenapa malam lps dia bersalin, bayinye sesak nafas. Pastu kena admit ke wad khas bayi baru lahir, SCN.

Esoknye plak iaitu arini ibunye plak demam. Jantung berdegup laju. Ptg td temperature spike, pastu turun sket. Sampai la bos round mlm td pun still feverish lg.

Punca demam masih dlm siasatan. Ewah mcm buletin utama plak.

Tp tetibe aku risau la plak mase balik td... Sesunguhnye benda2 dlm wad memang xdpt dijangka.. Ya Allah semoga ibu muda ini dan bayinya sihat sprti sediakala.... Ameenn....

- Dua -

Semuaorg yg tertengok status fb aku mlm ni mesti ingat aku tgh risau pasal kerja, atau lbh sepesifiknye psl onkol aku esok kann...

Wahahah lantakla kalau nak jd ape pun...aku xkesa da.. Brape byk OT pon...aku redha... :p

Tp yg aku resahkan ni psl bbrpe kerumitan yg melanda idop aku skrg...dah la duk sebatang kara di perantauan ni... huwaaa

Idop menompang kasih dan simpati org sekeliling jek...sobss

Malasla aku nak tulis spesifik apekah kerumitan2 tersebot. Tak ppepasal dtg org2 bersamamu kat muar ni mengintebiu aku kang terfemes pulak nnti muahaha...

Dah la tgh runsing, MMC plak kasik hilang gwa punye borang 1 set dgn 1 bundle segala mak nenek dokumen2 yg kene fotostet dl tu... Dah tu yg buat gwa sakit tu, bleh plak disuruhnye gwa hantar blk semula borang tu dgn segala mak nenek doc2 yg die nak tu...haihhh sabar je la... Nak mencarut pun bukannye bleh jumpe blk ye dak...

Ingat aku ni dok goyang kaki keje kira daun kering ke kat sini banyak sangat mase lapang aku nak pegi cr tmpat nak print pastu fax kan sume2 tu lg ewah haiihhh..

Ahh mls aku nak pegi print borang tu pastu isik pastu fotostet sume2 mendalah tu pastu nak kne fax plak... Biar je la dorg carik sampai jumpe...malas malas malasss!! Aku ade baaanyak lg hal aku nak kene setel nih oi.. Medical check up yg xhantar2 lg smpai akak opis dah bisinggg tu.. Aaa.. Esok keje sampai senin kul1, pastu senin ptg tu kne gi klinik utk ambik medical check up.. Yg dah buat kat HKL tu terpakselh burn camtu jek sbb gwa xde masa + xdak duwet nak blk KL utk pegi ambik mendalah tu.. HUwaa.... Terpaksa kena mendedahkan diri kpd pancaran radiasi lg skali.. Huk2 T_T

Eh btw aku pegi timbang kat klinik smalam, dah kurang 2 kg.. Adehh... Ape je yg tinggal nanti ni -,-

Isnin ni jgn lupe reviewww hiv & vdrl screening pt aritu nadia woii....

Aaaaa...wuu... Ya Allah.. Berilah aku kekuatan... Tunjukkan aku jalan...
Aku xnak nyusahkan org lg dah, tu je T_T

Wassalam.

Uploaded from my Samsung mobile cewah.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...