Tuesday, September 18, 2012

Catatan Perjalanan 18 Sept (cam tulis diari ke ape)

Assalamualaikum! =)

What a long day! Just touched down at around 9.40 camtu...after sending Suha back home. 

Arini ayah MC sebab perot dia tak sehat so dia ambik kesempatan ni pegi mahkamah utk tukar nama pemilik kereta dan bayar cukai pintu kat majlis perbandaran selayang. So ape lagi mesti la kena ambik peluang ni... 

Hari aku ni pegi.....

1. Amik cop akuan berkanun dari Pesuruhjaya Sumpah di Mahkamah Majistret Selayang. Senang je, cari je kaunter 'Pesuruhjaya Sumpah'. Isi borang tu then pegi la kat tempat yg dia suruh. Lepas dia cop tu dia suruh aku baca sura akuan tu depan dia. Yes saya bukan seorang yg bankrup, bukan pengedar atau penagih dadah, pernah berhutang etc etc etc.... ;) Free je takyah bayar sebab kite keje gomen. 

2. Cek gigi kat Klinik Pergigian Selayang (part of the medical checkup thingy)...oh tak sampai semenet pun cek nye..tp tunggu lame sebab kekurangan fasiliti (xpe..paham2..haha)... 

pastu tengahari balik rumah...ambik tuan puteri cik Nasuha kat umah dia dan hangkut dia plak.. sebab ayah dah tak larat gayanye...org MC lah katekan... pastu kitorg...

3. Pergi bank (waa ramai gile nye pun orang...2 jam tunggu... dah lame tak menunggu selama ini T-T). pegi tengahari ramai, ingatkan petang dah kurang sket tapi makin betambah ramai pulak...

4. Cari 'barang' kat Axxis Atrium Ampang tapi bendenye takdek ..huk3 kecewa! First time pegi shopping complex tu walaupun dah brape tahun jd org ampang selama 6 tahun yg lalu....  tempat tu baru je start femes setahun camtu rasenye... tp happening lg selayang mall ni aku rasa kekekeke

5. Pastu lepas maghrib kitorg gi makan kat kedai makan apetah namanye kat blakang Jusco AU2 tu, sebelah restoran Barakah yg gi buke pose dengan eija, olie, nad, along, emon aritu... Fuh sedap sungguh tomyam, sup ekor, laicikang dan jus epal asam boi kat situ.. Alhamdulillah.... 

Walaupun duk dekat2 je tapi susah gile nak jumpe macik ni. Oh arini aku takde amik gamba pun...Malas betui nak bawak kamera since nak jalan banyak2 tempat... maka bebanan haruslah dikurangkan.. haha. 


Ok penat.



Wassalam! =)




"Ayah, kite dah renovate umah ni cukai pintu dia naikkan ke?"
"Heshh! Jangan la mintak2!" muka serius.
(ekekekeke...=p)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...