Tuesday, August 7, 2012

An Emotional Haircut Experience & Iftar with Girlfriends

Assalamualaikum semua.... Salam 19 ramadan.. yang.. sobs.. ='( ahh, xpelah.... abaikan saja.... huk2...

Me and an emotional haircut experience 

Ohoi...

Actually this is not my first time having a haircut (gunting rambutlah cakap melayunye, heh =p), dah banyak kali. But this time I decided to keep it as a piece of memory into this blog. 

The usual place I had my haircut before this was at Kekal Anggun, a salon located in Sri Gombak. But unfortunately I found it has been closed few weeks ago, when my mom and I went there to have our haircut. By saying closed, I meant they're already out of business. Sadness! =(

Sedih gile because I really love their treatment. Takde lah ala2 salon mewah, kedai biasa je, but satisfying. indeed. Akak tu pun dah tau dah style macam mana aku nak, hehe. Cakap "macam biase lah kak," so jalan. Harga pun berpatutan, Rm18 the last time I went there last year. Mana nak dapat haih sekarang rege cemni nyah.

Yes, last skali gunting rambut adalah pada tahun lepas, yang aku pun tak ingat bile. Masuk je final year, langsung tak sempat nak pegi gunting. So simpan je lah sampai la dah cuti ni. Skali tgk2 kedai tu pun sampai dah tutup...la hai.. huhu T____T

So last saturday I went to Amaryllis Salon & Day Spa, which has been suggested by my friend Sakinah. Dan dah tak tahan sangat nak gunting rambut ni...wuwu... So I went there with my friend, Nabila a.k.a Emon (nama manja, haha). 

Kopak poket mak T__T  Amaryllis Salon & Day Spa 

Located in Wangsa Maju, near to Wangsa Walk and very easy to find. Simple instruction for those yang dah familiar dengan kawasan tu:

After traffic light atas bukit, u'll get the carefour on your left. Then turn left after Shell which located on ur left, next to the carefour. Then, take the first right before KFC/Pizza Hut. Amaryllis Salon & Day Spa will be on ur left, just sebelah restoran makanan arab, Al-Edrus (yang baru kuar dalam Jalan-Jalan Cari Makan, cewah), and opposite to Ar-Rahnu. 

Hah senang je. Tapi kalau tak tau macam mana nak sampai ke Carefour tu, ha gugel je lah macam mana nak sampai situu....hahahhaha

Layanan okla.... ramah mesra dan menyenangkan, hehe.

Tapi still terbayang2 akak kedai gunting kat sri gombak dan hasil guntingannye yang aku suke pegi dulu tu... wuuu T-T

Oh ye skrg tengah ade promotion best2. Kat MyDeal tengah ade RM52 for spa, scrub, reflexoligy etc etc. Ha klik la link ni klik la klikkk -->; MyDeal  

Me Being a Venusian ='D

Okay lets move to the emotional part. Here u'll find the major difference between a marsian and a venusian, in which we venusian put the most important ingredient of life called Emotion into almost every tiny little thing on this planet earth. HAHA

Yeahhh mari ber'emosi'. Kerana aku wanita. hahaha

Mula2 rasa rambut cam dah panjang, dan makin tebal. Pastu makin payah nak diurus. So hati pun pujuk suro potong.

Bila pakai tudung sanggul makin besar. Kalau basah rambut lambat kering, pastu selalu gatal. Kalau nak kerja nanti lagi payah. Those are the reasons I pleaded myself to let go some of my hair. Huk2. 

Well, rambut ni macam mahkota la bagi orang perempuan. Lama2 jadi sayang. Tak caya tanye la mana2 orang perempuan.. Typical ladies, hehe. So bila dah lama ada rambut panjang, sekali bile tengok2 cermin, eh, dah pendek? Waa rase nyesal lak potong! T-T

Ceh. tadi nak potong sangat!

Dah setahun simpan... mana la tak sayang. Dibelai dimanja setiap hari... haha 

Takpela nanti dia tumbuh la balik. Pujuk hatiku kepada diri sendiri. 

Camtulah kan perempuan. Kalau orang laki, senang. Aku nak botakkan kepala lah. Esoknye tengok2 dah botak,......siap senyum2 sumbing lagi bile orang tegur. Haha. Bile rasa nak potong, zappp potong je rambut, tak kisah la gaya ape pun. Asalkan aku selesa, tak rimas dan nampak hensem. huahua.

Orang perempuan, tak. Nak decide nak potong ke tak nak pun boleh makan berminggu2. Hahahaaa Pastu bila dah potong, boleh plak nyesal. Takde la nyesal sampai frust nonggeng sampai nanges2 tak nak makan segala.  Gila ke apa. Setakat rindu2 cetu je kat rambut yg dah tinggal kenangan..... haha... 

Tapi bila teringat dulu2 time sekolah, ade kisah rambut 'merajuk', rambut dah tak nak tumbuh lepas kena potong, uish lagi la berbelah bagi nak potong ke tak. Kui2. Heh harap2 la cerita tu karut je.. Karut2... Allah yang tentukan rambut ni nak tumbuh lagi ke tak.. heuheu~

Iftar with Girlfriends

Okla dah2 la part emo tuh. Lepas gunting rambut tu kitorg pegi solat asar kat Wangsa Walk. Then gerak ke restoran Barakah kat belakang Jusco AU2 tu untuk berbuka puasa.

Kat situ Eija, Olie and Along dah menanti. Tak lama lepas tu Nadiah Abdullah (Nad) plak datang. So jadila perjumpaan :

2 Lecturers (Along & Emon)
2 Pharmacists (Olie & Nad)
1 Engineer (Eija)
1 Penanam anggur (aku ler) T_T

Kitorg order: siakap 3 rasa, tom yam ayam, tom yam campur, kailan ikan masin, kerang bakar, udang goreng tepung, telur dadar.

Air plak air Fresh Orange, Apple Asam Boy (sedap!), Manggo & Teh O ais limau.

Overal... best lah.. sile la datang haha buat iklan lagi =p

Nah some of the pics... tapi takde gamba makanan la, isk2 sayang je..  hehe (aku segan, ramai sangat orang kat situ =p)

Eija tak suke gamba ni, tapi aku suke. Hehehe shhhh jgn bgtau die aku upload gambo ni =p

Bile dah muka2 ni kumpul, kluar la cerita2 masa kat skolah dulu. Walaupun la 4 drpd 6 orang gegadis ni dulu pengawas, tapi 'gila2' tu tetap ada.

Eija paling suka kenangan 'naik troli' di tengah2 dataran sekolah di tengah2 malam buta masa kitorg tengah mengemas dewan lepas jamuan... err jamuan KP rasenye. Sorang tukang tolak, sorang 'pemandu' troli, sorang lagi tukang gelak, dan sebuah besen jadi stereng, lol. Pastu tukar2 giliran. 1 drpd 3 kekanak ribena tersebut dah pun jadi bini orang, iaiti Paim (Fahimah). Makan tinggallah aku n Eija menduga nasib sape punye turn plak lepas ni. haha


Olie... nak senget2 jgk tu kepala die tu =p

Kenapa la semua gamba ni jadi herot berot.... bagai dipenyek2...haha lantaklah


Emon & Along <-- bride-to-be ^^

Olie & Nad - gaya kepala lentok Olie =p

Kitorg berbuka dulu then pegi solat maghrib. Pastu baru start melantak. So by the time kitorg nak makan tu, restoran dah pun kosong.... yang tinggal hanya kami dan 2 meja lagi yg ade family tengah makan... Hehehehe.

Oh my... How I hate bergambar dekat meja lepas makan... sebab pinggan2 n cawan2 kotor tu memburukkan pemandangan... tp xpe semua org dalam gamba ni ceria ^_^ suke!
Lots of thanks to akak yg offer tolong ambikkan gambar, hehe ^^

Patutnye ade lagi sorang iaitu Asma', tapi dia ade majlis iftar dengan family plak... xde rezki nak jumpa Asma'... xpela, lain kali ye Asma'.. insyaAllah...

Buat rerakan yg lain jangan sedih... ni bukannye reunion ape pun, sesaje je makan2... nanti bebile bleh kuar lagi sesame.. hee

Saaaaaaayang korg! mmuah muahhahahaha XD





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...