Tuesday, December 27, 2011

Pecah rumah!


Assalamualaikum wbt...

Aww....tak bestnye tajuk... haha

Ye rumah kami dah kena pecah. Ye, pecah. Literally pecah.. Haha. Bermula dengan bumbungnye  dicabut pagi semalam, n skrg aku tak tau la ape jadi kat rumah itu.

Pecah rumah!

kering kontang dah rumah kami

Alhamdulillah..

Merujuk citer yg pernah daku coretkan dalam entry Rumah Ayah dulu, akhirnya impian ayah nak renovate rumah bakal dan sedang terlaksana...  setelah lukis plan dan banyak kali amend pelan tu, ubah sana sini ikut bajet (dan permintaan anak2, haha), ulang alik pejabat daerah (eh ke pejabat tanah? haha entah), cari kontraktor, etc etc akhirnya hari ni, 26 disember projek pun bermula.

Yang lagi unik dan bestnye, jiran kitorg pakcik Ipin pun join skali renovate rumah, 360 degree okeh! dan pelan rumah die pun ayah yang buat jugak hehe

kelmarin (Ahad 25dec) kami berpindah beramai2 ke rumah sewa sementara kat selang beberapa lorong rumah kami. So duduk la cama setinggan kat situ. Pakcik Ipin plak duk kat umah anak sulong nye kat lorong sebelah je, lg dekat dgn rumah kami. Penat2....penat packing barang, pastu kene unpack balik barang2 yg nak guna... woaa..... Yang peliknye penat kitorg kemas barang2 tu tapi tak habes2 jugak, pelik betul haha

Ok moh kite layan gamba je la..

Mereka memecah belahkan katil aku

ayah in action

Sebelum 


Selepas

Angkut barang2 naik lori. uish abang pun tgh tolong... tolong tengok haha


giliran rumah jiran plak

anak2 pak cik ipin - amir & ain :)

Ayah melawat tapak projeknye

Big boss and mem besar :) 
Minggu ni maybe tak dapat balik sebab banyak mende kena buat... next week plak kene present seminar...gugu...

Ape pun, Alhamdulillah...syukur kpd Allah atas segala nikmat... Terima kasih ayah, mak... semoga semuanya berjalan lancar.. =)



 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...