Sunday, October 2, 2011

Wallet emak

Alhamdulillah mak dah semakin sehat. Dah boleh borak2 gelak2. Cuma batuk berkahak sket2 je lagi. InsyaAllah esok boleh balek..yay... Inhaler pun dah dapat. 

Pagi tadi aku ternampak wallet mak kat atas meja komputer. Mulenye aku nak gi simpan dalam almari dia. Tetibe tengah aku pegang wallet tu.... ade satu perasaan pelik terdetik. Sanye dah penah terfikir dan terdetik menda ni lame dulu lagi. Tapi kali ni sangat mengharukan dan betul2 buat aku tersentuh. 

Aku ingat lagi mase mak beli wallet ni, aku ade same dgn mak. Adek aku umy pon ade. Nak tolong pilih la kononnye. Beli kat pasaraya fajar teluk intan. Mase tu kitorg balek kmpung, time raya kot. Ingat sangat2 memori tu. Tapi aku x bape ingat tahun bile. Tak silap aku samade darjah 5 atau 6. maksudnye dah 12 tahun dah la usia wallet tu. Pade logik akal... barang dah berbelas tahun ni, mestila dah lusuh, dah lunyai pasal kite salu gune ye tak? Nak2 nye menda macam wallet ni. Hari2 gune. Sebab hari2 kite bukak wallet...pegi soping, kuar duit amik duit cucuk duit, kuar masuk kad bank kad kredit....

Harga wallet ni Rm110. Mak sangat eksaited mase tu nak beli barang ori yg mahal. Seratus tu mahal la ok time tuh. Beli yg betul2 elok, barula tahan lame, kate mak. Tapi hakikatnye barang ori mak boleh kire dgn jari. Ke tak payah gune jari pon boleh rasenye. Kalau kite skrg rm110 ni rase bese2 je kot..kan? korang la, aku tak. hoho. 

Tapi cube lihat wallet ni, ade rupa usia 12 tahun tak?

berkilat. tanpa sebarang cela kelihatan. walaupun brand bese2 je, tp genuine lether ni.
tgk design pun memang klasik. waima pasaraya fajar tu pon aku yakin dah tak wujud lagi.

bahagian dalam. aku gagal mencari kesan koyak di mana2.
nipis...dan ringan tak berisi... kalau baling kat tikus pun tak mati

amacam? 12 tahun?? korang punye wallet pakai 2 tahun ade rupe ni lagi?

aku nak tgk plak ape isi ade..banyak kad kredit atau kad atm tak...

dang.... kad maybeng assurance upenye...ingatkan kad bank.
yg lain2 tu kad ahli ape tah, dan sekeping kalendar...dan 2 keping business card abg aku. 


Pade hemat korg...kenapa wallet berusia kire-kire 12 tahun tu masih kelihatan baru, malah masih elok lagi....?


Aku sangat tahu ape sebabnye.....
T__T






3 comments:

Bintuhambali said...

belakang tu, jadwal ent ke aper?

Ndea said...

aah...kebetulan wallet tu duk atas jadual n buku ent..aku malas nak alih2kan.

Gadis HaruBiru said...

sy juge tahu kenapa....=(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...