Monday, September 19, 2011

Mandi sup aku malam ni... jonah sangat

Ok2 get ur head straight.. ohhoi straight apenye dah pukul 1 stengah pagi.. :p

Tido lambat tak bagus ok. actually aku tengah menaip soklan2 exam o&g minggu lepas. kang tangguh2 takut terlupe.. ahai biasela aku ni. memang.

So alkisahnye mak baru balek dari umah la kirenye ni. khames written exam dari pagi sampai tengahri. pastu aku duk ostel je smpai malam. ni la exam aku yg paling baik, tak de pon pegi henjoy2 lepas hekzam.. pasalnye aku demam, idung tekak kepala rase tak selesa je, haih kalaau takkk,, memang jauh dah kaki ni.... haha

So petang tu tido smpai magrib...lepas isya my big bro dtg ambik. jumaat rehat2 je kat umah pasal badan tak bape sedap lagi, plus tolong mak ayah soping barang untuk open house ari sabtunye. openhouse kecik2 untuk jiran... sekali harung je, as usual lah kawasan kat situ. (p/s: bukan xnak jemput kawan2, pasalnye kawan2 boleh dtg je bebile tanpa jemputan.. hehe). dapat la tolong2 sket malam tu. potong2 cili kering dengan ayah sambil tengok spiderman... so father-and-daughter moment, lol

Sabtu tu pepagi bute lagi aku dah siap. tepat 9.27am aku sms aten, "aku dah siap dah ni tinggal nak kuar umah je. cukop awal x? lol" 

Tepakse la kuar awal, pasal nak join geng bukit badak nye rombongan pegi kenduri dian + waruq kat banting nun. jauh haih. kitorg aim nak sampai banting kul doblas cetu... pasal nak pegi kenduri pejot kat olak lempit (lempit ke lempik? lol) plak pastu. 

Syazwan (Warouq) & Diyana (Dian)


Nora, Ija, Milah, Ainun Izzati, Aten, Waruq & Dian, Me, Mili, Syud, Ain Amir, Enun (pengapit)

Faizuddin (Pejot) & Eda

Huha punye huha petangggg baru kitrg gerak balek, dlm kul 5. pastu ditambah jam sane sini sebagai rencah jalan raya kat malaysia ni... kul 6 aku ditinggalkan di komuter klang. 6.19pm naik tren. stuck dekat stengah jam kat sentul, kul 8.15 baru sampai batu kep..makkk aiihhh...aku ni naik ketapi kat mumbai ke ape... hahah

Pastu ayah amik kat stesen batu kep tu...balek umah mandi2 siap2 pakai baju kurung lain plak, utk sambut tetamu2 malam tu... uhuhu... kawan2 mak n kawan2 adek aku semuanye.. tp petang tu terlepas jumpe pakteh makteh n puteri2 mereka, plus baby baru mereka... dahla raya aritu memang xjumpe... sobs T_T  itulah kan, jodoh pertemuan di tangan Tuhan..... 

Arakian begitula ceghitanye... Hari ahad (smalam) plak patutnye ade orang nak datang umah...so awal2 dah batalkan pape plan. tapi tak jadi plak datang disebabkan sebab2 yg tak dapat dielakkan... makenye duk umah je la seharian kami sekeluarga. lagipun semueorang dah kepenatan sangat seharian mengerjakan open house tuh. oh smalam jugak baru dapat jumpe makndak time raya ni... tu pun singgah kejap je umah die mase nak balek ostel. 


Mandi sup? ohhhahahahaha tadi tertumpahkan sup yang aku bawak....siap terpercik (taktau la nak kate terpercik ke tersimbah pasal banyak sangat) kat lengan baju, jam tangan dan seluaaarrrr pastu kena lap lantai tonyoh karpet sumeee hahaha jonah tak jonah sekian time kaseh. oh thanks hafsah sebab tolong lap lantai, lol











Ndeanuar











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...