Tuesday, August 30, 2011

Saya suke Raya =D

Assalamualaikum....

Allahu akbar
Allahu akbar
    Allahu akbar....

InsyaAllah pagi ni kite pakai baju kaler ijau....tak beli baju raya pun, pakai baju2 yang baru buat time cuti aritu. Rase baru sangat buat baju cam melebih2 plak nak tambah lagi huhu Lagipun kaler yang dipersetujui bersama tu memang dah kena, kalau nak tambah baju pastu dengan warna yang dah ade, tak best la, bagi aku...baik cari kaler yang takde lagi kan...hehe 

Dan lepas solat raya, siap2 ape sume, kitorg pun bakal bertolak ke kelantan. Beraya kat kelantan lagi tahun ni utk kali yang ke berapa tah. Tapi tahunn lepas tak balek klantan pun, tu yang tahun ni ayah nak balek sangat heheh Opps opppss, nanti dulu...kitorg takde darah atau asal usul klate pun, cumenye Opah sebelah ayah duduk ngan makcik kat sane. So kenala kami merantau, menumpang 'kampung' orang buat cam kampong sendiri nak beraya hahaha =DTok n opah sebelah mak kat Tapah dah takde, so dah last2 baru kitorg (family adek2 mak) berkumpul kat Tapah. InsyaAllah jumaat ni kami bertolak ke Tapah dari klantan.


Ok sekian dulu program raya family aku haha orang selalu ingat aku ni asal kelantan pasal tetiap tahun raya kat sane sobbsss

Waaaaaa dah lame tak jalan jauh! Jom bace doa dulu:

"Subhanalladzi sakhkharalana hadza wama kunna lahu mukrininna wainna ila rabbina lamunqalibun......." ameeen =)



Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...