Sunday, August 28, 2011

Raya ke..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh......

"Kite janganlah buat amal ibadat semangat2 time bulan puasa ni je, tapi pastu lepas dah raya sameee je teruk macam sebelumnye. Tu orang munafik nye perangai" kate ustaz razali lepas subuh tadi. Dushhh sedebik cam terkena kat batang idung aku time tengah jalan kaki nak gi surau tadi... (kena jalan kaki la sebab kena tinggal sebab aku lambat =_=''). Sedebik. Rase nak masuk surau pun malu..tapi tak masuk kang orang kate aku period pulak. Isk.. Ni yang taknak raya nih...tsskk T______T

Kejapnye la hai rase Ramadhan datang dan bakal pergi lebih kurang dalam 24 jam lagi. Aku seronok je nak raya, malah rase cam kanak balek tetibe bile dengar lagu raya rasa eksaited. Tapi pd masa yg same rase malu nak raya, beli baju raya kasut raya semua semua sebab ape yg aku dapat buat time bulan puasa pun cam tak seberapa =_=' so memang tak beli la baju raya ke kasut raya ke hape...takde mood nak cari2 baju raya sumer.. lantakla..

Pastu tengahari tadi aku pegi asrama ambik charger kamera yang tertinggal...haish jonah sangat minah ni tertinggal2 barang penting camtu. 15 minit je dah sampai ampang dari batu caves haha girang betul aku tengok mrr2 yang tak pernah tak jem tu tetibe lengang. Rase cam aku org kedua laju tadi (padahal bawak speed biase je) sebab dah tak banyak kereta. Pastu alang2 keluar terus gi beli buku dhingra lambang nak start ENT posting lepas seminggu lepas abes cuti raya nanti. Nak citernye aku ternampak majalah2 banyak kat kedai kamal tu so pasang la niat nak cari majalah Solusi edisi bulan ramadhan aritu, Isu no.34..(haha sangat la ketinggalan)... Tapi no.34 dah takde, dah keluar no.35 dah pun haha....

Pastu dengan eksaitednye aku pun sms la sahabat aku yang salah sorang sub editor majalah tu, Khadijah Khalilah Abdul Rashid, nak tanye die 35 ni yang baru ke (sebab aku tak bape ingat yang puasa punye no bape). Katenye aah 35 yang terbaru.. pastu jangan lupa baca page 88 katenye. Aku pun terus selak page 88... Waaa name beliau di situ sebagai penulis!! Ija dah ade kolum sendiri... *pengsan jap*.... mase belek2 majalah solusi no35 ni nak tengok tajuk2 isi die lagi la kena berdebik2 aku rase T_____T

Sedihnye....cepatnye mase berlalu.... 


Ok dah, banyak lagi kerja kena buat, mak dah bagi alarm hahah

Eh jap.... sesambil tu aku nak ucapla Selamat Menyambut Hari Raya Idulfitri.. maaf zahir batin =)


Salam....


Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...