Thursday, June 23, 2011

Kenapa aku dah follow orang tu tapi dia tak follow aku balek? sobss

Salam semua....

Haha tajuk cam emo je lol

Macam perasan banyak orang follow belog ni kan hahah takdela sanye aku nak bgtau n nak share menda yang korang tak perasan. Korang penah follow belog orang lain tapi orang tu tak follow korang balek? Jangan panas2, mungkin korang sendiri tak prasan kesilapan korang kot.

Atau pun ade orang dah follow belog korang tapi die terus hilang tanpa meninggalkan jejak? Aku paham perasaan korang, aku pun kecewa, sedih, stress, dukacita, frust menonggeng kalau orang yang follow aku tak tinggalkan link, dah la tak bgtau kat shoutbox, cane aku nak follow balek kan...tsskkkk...ok tipu haha

Sanye tips ni aku terbace dari blog orang jugak. Tapi lupa nak simpan link dia dahtu nak cari balek haha aku ni sangatla rajen nye kan nak pegi cari lol so kalau sape2 jumpe belog yang aku maksodkan tu tolong bgtau aku balek ye kang orang kate aku ciplak idea orang plak haha. Ok kali ni aku buh nombor2 la senang korang takde pening kepala

1) Kalau korang dah follow mane2 blog kan pastu muke korang akan muncul camni kan... aku bg contoh muke n name aku la senang.....


2) Pastu sile klik kat pekataan Option kat bawah name korang tuuu.... pastu nanti kuar la list camni....kalau bahase melayu apekentah namenye, 'Pilihan' la kot..


3) Then klik plak kat Site setting tuuu...(kalau BM: 'Tetapan Tapak' lol. xbaek aku gelakkan bahase sendirik) pastu nanti muncul sebijik window camni.... klik kat Add links kat kotak yang ade gambar korang tu....




4) Pastu nanti akan kluar kotak camni.... korang isi la URL (link/adress blog anda) dan Link name (name belog anda) dan terus picit butang Add tanpa ragu-ragu

Bile dah Add link ni, nanti muncul lah logo Blogger kaler oren kat bawah perkataan Add Links tu, macam dalam gambar di (3).
FYI, korang buleh tambah lebih dari 1 link belog korang tau! tapi taktau la maksimanye brape


5) Tadaa!!!!... tadaa jadahnye!!? ape pekdahnye sume step2 kat atas tu?

Okey okey kesan dari tindakan korang tadi tu, bile pemilik belog yang korang follow tu picit kat gamba/avatar/icon belog anda, die akan nampak link ke blog anda.....camni...


(Blog 2dayblogger) - kat sini akan tertulis nama belog yang korang baru follow
Links - link ke belog korang yang baru korag add tadi kat step kat atas tadi..tu ade name belog aku..see?
Sites I've joined - belog2 yang korang dah follow before ni...

Plus, kat sudut atas kanan mendalah ni patutnye tuan belog tu akan nampak satu button follow. So kalau die malas nak pegi belog korang pun die bleh terus picit kat situ kalau die nak follow lah kan haha

Katela korang tak buh link ke belog korang cam yang aku bgtau kat atas ni kan, so bile tuan belog tu klik kat gambar/avatar/icon blog korang nanti, boommm....semedanggg senarai belog2 yg korang follow kuar kat situ....tapi name belog korang? takde!! haha pekdahnye? ha, pekdahnye?? hahaha

Haa so jangan degil, dengar cakap mak ye. Pegi buat.



So cetulah hehehe okbye =D


Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...