Wednesday, June 15, 2011

Entri cuti-cuti

Assalamualaikum.

Huish kesian tgk belog ni diabaikan selama beberapa hari.

Ala aku bukannye ape, cume xde mende menarek nak tulis. Cuti tanpa gaji adalah sangat menyedihkan..sobss.. wahaha. Ok awal2 aku cakap, macam bese, entry kali ni takde info yang berpekdah pun kepade pembace sekalian. Sesaje je tulis sebagai kenangan cewah.

Yelah sanye bukan senang nak tulis entry yang ade info. Kena buat research. Oh haha takde la research yg betul2 research, tapi paling2 koman pun kena gugel la info tu nak bagi kompem betul kan, ye dak. Pastu kena ade gamba2 lagi. Isk2 orang yg malas macam aku ni mane larat nak tulis entry2 berpekdah cam tu. Ngomel2 sendiri boleh la....huhuhu :ppp

Tapi cuti kali ni agak tak duduk diam jugakla banding ngan cuti-cuti panjang sebelum ni. Selaen pergi hantar dan mengambik adek, mak dan abang pegi sane sini, ade la jugak aku kluar2 dgn kwn2. Tapi makan2 angen tu takde la...fiu fiu...~

Ok since dah takde sangat cerita menarek dalam idop aku ni so xpela aku cite jugakla serba siket aktibiti jalan2 aku. Cuti kali ni lah paling tak duduk diam.. Boleh kate 50% bejalan saje. Sambut besday je dah 2x keluar. hahah. Kenduri kawen? Oh tak payah cakapla, memang tetiap minggu pegi kenduri. Dari awal2 cuti dah sebuk tolong persiapan kawen membe, pegi ikut soping barang kawen sane sini, diikuti kenduri2 laen, baek sahabat handai, jiran2 atau sedara mara. Sampaikan kenduri kawen jiran belakang rumah arwah tok kat kampung kat Perak tu pun aku pegi... agagagaga (ala bukannye sebab suke pegi kenduri, tp sebab nak temankan mak je aritu.. hehe)

Ate kite nengok gambo je le ye..

Kenduri jiran kat kampung... hujung Mei aritu...
pakteh dan mak.. kat kenduri jiran belakang rumah arwah tok kat kampung.. hehe gambar pengantin aku tak hamek pon hahaha

rumah pusaka arwah tok & opah... tempat aku membesar selama 2 tahun lebih...kuikuikui....

pastu gi umah pakyang kat teluk intan :)

pastu kitorang bermalam kat umah pakteh kat sri iskandar... kekanak tu semua sepupu aku la, termasuk si kacak yg berbaju biru tu.. tudung purple tu plak makcik aku, adek mak =)

with uncles and aunts sebelum bertolak balek kolumpo

Pastu next weeknye plak, pegi kenduri Kinah & Acat kat Sg. Besar (4 jun)...

time ni dah xde orang sgt dah, dah kemas2 meja dah pun..

...time tu sempat aku paksa Nad (Nadia Hanis) kidnap aku kejap dari umah acat bawak gi kenduri Syida....hehehe

bersama pengantin dan rerakan sambest yg lain =)
dari kiri: nadhratul husna, nad, syida & suami, aku, haliza, nazurah, wan yusra, aqilah zul & munjiah.

nazurah, me & nad

Kat bawah ni plak gambar2 mase kuar ngan Bal & Haliza 7 Jun (selase) lepas. Ala, bukannye nak seleb2 ape pun, just nak jumpe diorg je. Bal ni memang aku xjumpe2 since abes spm. Liza plak, jarang jumpe. Akhir2 ni je baru jumpe kat wedding kawan2. Yang bestnye, Cikgu Liza blanje kitorg tgk cite Pirates! yay! =D

Oh, senin tu mase besday aku (6jun), kuar dgn eija, xde hamik gamba. Kitorg pegi makan kat times square sambil meraikann eija dah dapat keje... hehe =)

Balkiah & Haliza

yay dpt adiah besday!
 Balkiah Mokhtar
dgn pemberi adiah... hehehe

payah gile nak jumpe si macek Bal ni!!...bape lame dah plan nak jumpe...huhu
 Ok tipu! Lupe plak yang sanye aku penah jumpe Bal mase die tgh buat diploma kat UiTM Sri Iskandar.... tu pun sebab aku pegi umah pakteh kat Sri Iskandar tu..mase tu aku suruh Bal dtg jumpe aku kat umah pakteh  hahaha lepas tu memang tak jumpe2 sampai la skarang ni, die tgh buat master kat UiTM Shah Alam. Sket je lagi nak grad dah die untuk kali ke3!! waaa aku sekali pun belum hahahah!!

Noor Haliza M. Said 

ok Liza kena bongkok sket untuk mengimbangi ketinggian die ngan aku haha
Last aku jumpe Liza mase kat kenduri kawen Ain Najwa. Eh lupe! sanye aku baruuu je jumpe seminggu sebelum kitorg kuar ni, iaitu kat wedding Syida Darus kat Sg. Besar (4jun)...kuikuikui..... tp sebelum tu, mase kat kenduri Awe (Ain Najwa Badrul Amin) la last aku jumpe die...hehehe...tu pun mase raya 2009 kot....huhu...

Nape aku nak jumpe sangat dorg ni? Uish mestilaaaa... besprennnn... dulu kalau aku nannes2 kat skola diorg ni la aku cari..tempat mengadu.. wahahaha pecah rahsie... :ppp

Ape? Aku dulu kuat nannes?? aah, bukan saje kuat nannes, malah kuat tidur, kuat makan, kuat gelak kuat main hahahahaha wekkk :p

Ala jangan la kate aku ni kaki jalan...aah tp memang pun. Sanye aku cume mengambik kesempatan time cuti ni utk jumpe kengkawan yg dah laaaame tak jumpe atau yang paaaayah nak jumpe. Huhu. Sile terharu.

Bile dah start blaja nanti takde dah aku galak camni...Starting 2 july ni aku makan dalam tak dapat join wedding esma sebab kene pegi kem PPD (anjuran fakulti) T_T...dan diikuti baaaanyak lagi event2 kawan2 yg aku tak dapat join, memandangkan time blaja nanti kena idop cam gaya nomad, sekejap kat sane sekejap kat sini. Pastu jadual taksame dengan orang lain. Tengok cuti ni, aku sebok ngan kenduri kawen orang, reunion puntakde wahaha. Tengok2 cuti pun dah nak abes, taksempat buat apape reunion. Takpela nti korg buatla reunion, aku nak jadi peserta biase je hihi.

Oh... petang tadi dapat berita mak kawan baik aku saket... dah di bawak ke emergency, tapi alhamdulillah takkena admit, n skrg dah kat rumah....








Saya doakan semoga mak awak cepat sembuh dan sihat seperti biase.... =(

Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...