Friday, June 10, 2011

Empty your head, fill your stomach hehehe

Assalamualaikum!

Eh boleh ke ade 'Hehehe' dalam tajuk entry? Hahaha boleh je la....
Ok entry sebelum ni aku cakap aku menulis bile tengah bingung kan? Tapi kali ni tidak! Im totally free of any kebingungan, yay! hahaha =D

All this while I was being such a fool. Foolishly forcing my head to keep on thinking about unnecessary things and messing up my head with other people's stuff. Pity me.

But today, I gain quite a relief. What a life! =D

Haha. Bile semua kekusutan tu dah takde rase macam best gila hidup. Ade banyak benda aku boleh buat, banyak benda aku boleh makan. Makan? Semalam sampai arini rezeki kat rumah ni meluah2 membuak2.. Alhamdulillah... Tengahari semalam mak bawak balek gulai tempoyak ikan patin lepas merewang kat rumah cik Yut (rewang untuk kenduri tahlil di malam harinye). Auummm!! Suke gile ikan patin!! Pastu time balek dari bank smalam aku singgah beli pisang berangan. Wahaha lame gile tak makan pisang. Petangnye pulak tetibe Aunty Sal & Uncle Din, jiran lame kitorg datang secara mengejut dari JB, dorang bawak buah duku ngan rambutan, nyum2! Pastu mak buat kuih sagu yg makan dengan air gula melaka tu, pehhh hingga menjilat sudu! Malamnye mak bawak balek mihun sup, lebih dari kenduri tahlil kat rumah cik Yut malam tu. Wahaha rezeki2. Tapi malam semalam aku just makan kuih sagu tu je sikit. Tak rase nak makan apape sebab kepala tengah kusut. So hari ni aku dah kosongkan kepala, and I want to live my life to the fullest! And I can fill my stomach till it full! Hahaha

Sekarang ni meja kat dapur tu penuh ngan memenda tu, plus tengari tadi mak masak nasi lemak...huhuhu Alhamdulillah nikmat. Betapa ramai orang kat luar sane kesusahan tak cukup makan, kite kat umah ni berlebih2 plak.

eh ade pulak ubat2an mak kat atas tu (kalsium n glucosamine).  sebelah kiri adalah team nasik lemak. dlm periuk tu sup utk mihun sup. yang hijau tu ape cube teka haha
Ape? Nak tengok nasik lemak? Nasik tu putih je la... ala yela2 aku tunjuk...... 

haa....kan dah ckp putih je... mak dah buang daun2 pandan dlm tuh... mmg tradisional sket kitorg masak dalam periuk ceni.. buh atas dapur... hehe sbb mak tak suke gune rice cooker, nanti melekat!


inilah dia buah yang berambut.... hehehuhuhu saje nak bg peminat2 rambutan jeles


tengok ni isi buah duku ni... yummiee...

pusing2 sket kasi can buah ni posing sebelum kena korban

huu sangat gebu lagi bersemangat 

Auummm!! dah kena ngapp!! hahaha pehhh manis gila

ok ni kuih hijau td. ape? telur katak? cess. aku dah agak dah korg akan cakap cetu nye... tak gune betul.

Ni la kuih sagu tu... Meh nak ajar cara nak buat kuih sagu ni. Kite tengok bidio la ye, tak maen la setakat tulis2 je haha

video

Eh sempat ikut tak? senang je kann hahahaha tuang ke kuah air gula melaka tu, poofff!! jadila kuih sagu gula melaka hahahahaha =ppp

tadaaa dah siap kueh sagu hahaha

Haha yela2 aku ngaku la aku tak join mase mak n umy buat kuih ni semalam. Kan aku cakp tadi semalam kepala aku tengah serabut. See? Bile kite serabut banyak menda2 menarik dalam hidup ni kita terlepas...Isk3 rugi rugi.... oleh itu jangan lah serabut2 kan kepala anda... hahahaha =D

Eh nape plak cerita pasal makanan2 ni sume??

Sanye tadi nak cakap, dahla tak payah sesakkan kepala pikir menda2 tak perlu sampai kepala sendiri jadi sesak, hati sendiri runsing. What's the point?? Lagi2 kalau masalah orang lain yang tak sudi nak kite tolong die. Baik pikir pasal hidup sendiri. Hoi, aku pun ade banyak keje lagi la nak pikir. Nak pikir aku makan ape lagi hahaha





Adios!!! Nak pegi mane? Nak pegi makan kuih sagu yang kat atas tu la, tadi nak tunjuk kat korg so aku kena tuang air gula melaka tu, pastu skarang sape nak makan? Aku jugak kena makan hahahaha




Duh...baru nak tenangkan kepala tetibe datang balek plak serabut2 ni =_='''

Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...