Monday, June 20, 2011

Bukan entri kawen-kawen dah

Assalamualaikum.

Hai kawan2. Entri kali ni taknak cakap pasal kawen2 dahla...kang ade yang ingat aku ni desperate nak kawen ke ape...asek pegi org kawen, tlg org kawen, tulis pun pasal kawen je lol so kali ni aku nak tulis random je sebab kehidopan hari2 aku pun memang la bosan...

my 1st home-made choc  ice cream yg tak nampak mcm coklat heehooo
Ok tu kan gambar eskrem, so aku nak cakap pasal eskrem.

Kev Jumba cakap Girls are like M&Ms. Why? Because they are colourful, and they are tasty lol ape maksud tasty tu die je yg tahu. Kalau kev jumba kate girls are like M&Ms, aku pun ade  palsapah aku, iaitu aku nak cakap hati perempuan ni macam ais krim.

Eh yeke macam eskrem? Memandai je. Ah sukati aku la ni pepatah aku haha.

Kenapa aku cakap cetu?

Eskrem ni pun colourful, ade mcm2 perisa n warna. Pastu eskrem adalah mende yg cepat rosak/ bertukar rupa kalau kite tak jaga elok2, tak letak di tempat yg betul. So kalau nak eskrem tu elok je cantik, kena la jaga elok2. Dan pasti rasenye sedap kalau kite pandai jage.

Macam tu jugak hati orang perempuan. Kalau ko pandai jaga bebetul, nilaiannye tak terhingga. Pecayalah.

Eh rasenye aku penah cakap Hati perempuan ni macam permata? (kalau korang penah terbace la dlm entry lepas2) Lol ye tak ye jugak. Aah same je la, permata pun senang pecah so kena jaga elok2...

Susahnye la ye pasal hati dan perempuan ni sampai orang sebok2 nak citer sane sini..

Ha memang la susah! Meh mak nak bagi satu tips.

Orang lelaki kalau nak menangi hati perempuan, bukan dengan kekerasan atau kejantanan dia, atau kuasa mutlak dia as suami/ayah/abang/pakwe duhh =_='... tapi kena dengan kelembutan, ke'gentleman'an dia. Lembut selembut2nye. Dan sabar sesabar2nye. Kalau nak guna jugak power tu memang sampai kiamat la orang perempuan x cair... hek hek hek

Haha mesti korang tingat si seth tan dalam cite nora elena kan bile aku cakap pasal ni tetibe... hek hek hek takde la.. ni sume berdasarkan pengalaman sendirik lol


Ok dah takat tu je dulu. Cite lelebih kang abes la modal aku huahua...







Ha, kan aku dah kate aku taknak cakap pasal kawen hek hek hek











Arrhhhhh esok kene bawok budok pegi klenet gigi lagieee aaaaaaa malasnye =_=''''''''''

Ndeanuar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...