Friday, April 1, 2011

KK Tampin, Kawan-Kawan, Kenduri dan Kawen =)

Okay aku dah kembali manulis. Harapnye Encik Tatsuya Missawa gumbire hingga melompat2 melihat ade post baru kat sini setelah berhari2 bukak blog ni tanpa ade sebarang perubahan. Haha.. Semalam Encik Tatsuya tanye, takkan tukar theme je? Kui2. Perasan pulak dia aku tukar template. Sanye aku tukat template ni sebab nak ubah salah satu apps dlm template lame yang aku dah tak reti nak ubah setelah puas aku godek2 sane sini. Haha. Bukannye suke sgt pun layout baru ni. Tapi suke jugakla awan2 tu. Kot.

Hah jom cakap pasal benda lain di tengah hari Jumaat yg damai ni.

Sedar rak sedar dah habes pun Family Medicine posting. Entry yg lepas aku tulis masa tengah Elective Posting kat Tapah lagi. haha lame betul aku biar blog ni bersarang.

Nak menulis kena ade mood. Lagi satu aku lama tak menulis sebab Networkedblog. Ntah la mule2 try saje2 je mendalah tu, rupenye setiap post2 baru kite akan dipublish kat wall facebook. Oh lame2 aku tak minat la plak publisiti macam tu. Malu. Lainla kalau blog ni memang hit meletop2, buleh la. Kite go underground aje lah ye. Setelah berkali2 aku cuba godek2 akhirnya berjaya jugak aku men-unable-kan apps tu dari FB aku. Sape nak tau mcm mana sile tanye saya ;)

Family Medicine posting di Tampin sangat best! Memang tepatlah Prof pilih tempat untuk kite.... wuwu...dan orang2 Tampin pun best juggak (kecuali tukang potong rumput kat rumah kitorg sebab dia telah menjahanamkan harta benda orang) kalau kena kerja kat sana pun aku ok kot insyaAllah... =)


Smua negeri kena buat klinik kesihatan macam KK TAMPIN dan ade Family Medicine Specialist macam Dr. Norsiah!

Aku bersyukur dapat peluang belajar macam ni, walaupun rase sangat la tak layak blaja mendalah2 ni sume, sumpah lembab dan susah gila nak ingat segala nama mak nenek ubat dan penyakit, di saat ramai lagi orang kat luar yang masih tak tentu hala arah tuju hidup dan orang yang layak belajar macam ni tak ade peluang nak belajar.

Dan aku bersyukur dikelilingi kawan2 yang baik2 dan penyayang, di saat ramai orang kat luar sana di sakiti dan tinggal keseorangan.

Dan jua bersyukur kerana kawan2 saya semua rajin ajak makan kenduri kawen diorang. haha. 2011 ni je dah ade 2-3 kenduri. Akan datang ade lagi 3 majelis kot dengar2 nye.. heh...


Firdaus & Munirah, 12 Feb 2011


Tahniah Amira!


Riduan & Amirah, 12 Mac 2011

Siapakah mereka? Sorang tu dah diketahui umum, Cik Sakinah kite,....


Beliau suruh saya datang rumahnya, amik berkat selama 2-3 malam sblm akad nikahnya huahua kite rasa baik mandi air bunga telur kenduri awak je la kinah hahaha

Sorang lagi tu dengar2 atas angin je, tapi macam kompem la sebab kawan beliau sendiri yang bgtau, dan akhir skali, sorang lagi tu dengar nye belum kompem lagi maka tuan badan belum nak dihebahkan lagi kate pemberitanye... takpe2 kite tunggu beliau bersedia.. Didoakan semoga urusan membina masjid tersebut dipermudahkan.. Sape la orang yg misteri tu agaknye ye haih =D

Ewah dah mcm blog paparazi plak. Eh dah la! Adios! :p






"Mungkin salahku meletakkan kau yg pertama, sedangkan tiada cinta sehebat cintaNya"


sekian,
Ndeanuar

6 comments:

Tatsuya Missawa said...

meh sini aku komen..
cmne nk jadi doktor ni kalau slalu duk makan pizza je manjang? bkn korg kne jd teladan tunjuk diet yg seimbang ke.. haha..

Ndea said...

haha skali skale xpe Encik Tatsuya... barang sekeping dua apalah adanye kesan setelah lama tidak menjamah..ewah ;D

btw thanx krn jd pengunjung pertama. part pizza pulak yang kau teruja ye. ingatkan part kawen2. hahah.

Sakinah said...

yay!!! saye suke post ini sbb ade gmbr saye dibwh!!! like like like like.. ngeeeeeehehhehe :D

Ndea said...

Hahaha...harusla suke kan, brani cakap tak suke :p

pasni nti ade gmbar awak pakai mcm mira plak dalam blog ni :D

nuarasheeq said...

semangat semangat..semangaaattt! he2.

Ndea said...

nuarasheeq - hahaha kenapa semangat2 sangat ni? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...