Thursday, April 14, 2011

Kami Nak Selaraskan.

Selaraskan ape? ape??

Hari ni saya rasa sangat miserable. Kelam kabut. Serabut. Ribut. Resah. Gelisah. Susah. Huarrhh.

Dahla tak dapat pergi Muar. waaa :((

Pastu kena balik hari ni dan datang balik malam esok untuk pindahkan barang. Eh bukan tu sebab miserable ni. Semua bukan. Sume2 tu dah tahu dah memang kena buat pun.

Tapi tak tahu kenape misery sangat hari ni.

Ha pastu aku ade cerita best. Kan kitorang dah abes peksa, dah abes sem, so kena lah kosongkan asrama kan minggu ni. Pastu macam mana tah boleh wujud la "Borang clean and clear" .jadahnye. So kena la isik time nak check out and pulangkan kunci. Ade 2 muka surat tu, bantal tilam bakul sampah tong air (tah bile dorg ade bagi tong air) langsir pintu tingkap kerusi meja segala kena tanda kat borang tu takut budak2 tercurik. So pagi tadi kitorg print2 la borang yg diberi melalui email yahoogroup tu. Taat gile, siap print tahu, print!


Kipas berdiri sendiri. Whoa! Tapi xde pun. Yang kitorg ade kipas terbang sendiri.


Ok dah siap print 3 4 5 6 set gitu dan bagi2 la pada yg tak ade lagi. Yang ade tu dorang dah siap print kat fakulti. Duit tu duit.

Pastu pagi tadi pergilah 3 orang rakan menjalankan tanggungjawab mnghantar kunci2 asrama mereka. Siap  bwk borang tu skali.

Tak Lame lepas tu dorang pun balik. Eh, tengok kat tangan Hafsah ade benda yg macam aku kenal sangat.

"Tengok ni, bukannye dia amik pun borang ni. Dia bagi borang lain." kata beliau sambil hulur borang kecik kaler biru yang ade list kunci dan cop asrama. Sebelah lg tangan membaling borang asal ke dalam bakul sampah. Huwahhh....!

"Eh tak pakai? apesal plak?" aku mula hot. Pegang aku kuat2, pegang..

"Ntah. aku tanye kenapa, die kate sebab kitorg nak selaraskan..." jawabnye.

" Selaraskan? selaraskan ape? Warrhh. Aku sayang U***!... huwahhhh...."



Nampak macam mende kecik je kan xde la besar sangat pun. Tak kisah pun print2. Eh tapi kisah la jugak dakwat dan sen2 yg kami keluarkan tuh. Membazir jeh. Tapi yg buat terkilannye jawapan tu.. whoah senang je cakap. Pastu alahai kalau dah tak nak pakai pun borang tu bagitau la dalam email tuh. Simple. Rasa macam diperbuduhkan dengan sangat buduh. Haih.



Takpela. situasi ceni sanye adalah normal. Di mana2 saja ade je ceni. Mintak2 janganla kite terbuat orang lain macam ni. Isk ade ke aku terbuat eh? Kalau ade hamba memohon maaf sangat2. Pastu nak2 lagi kalau kes yg lagi berat dari ni. Kesian org tu jadi mangsa keadaan.




Sekian.

Cheers! =)


Ok dah tak miserable dah. Jom makan nasik! =D
Ndeauar

3 comments:

pulasan007 said...

haha...mmp gelak je

azaHmaeL said...

aku rase macam ketingalan. hahah ok ok takyah print. g pejabat dulu before that ok ok got it

Ndea said...

miqdad - hehee...sanye xde la ape sangat psl tuh.. cume time tu pale otak tgh serabut kot. kekeke.

Cheersa

azah. haha ape yg kau ketinggalan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...