Thursday, April 28, 2011

Persiapan Kawen


Ok tukar template lagi. Macam kecelaruan identiti je aku rase. Baru sebulan dua dah tukar template lain. Haha. Ntahla macam kelabu semacam je template ni. Tapi aku suke plak note2 muzik kat atas tu, walaupun aku ni buta muzik. wahaha.

HAHA. Sebelum kena terjah lagi maca entry Baju Tunang aritu, baik aku cakap terang2. Entry ni bukan pasal persiapan kawen aku yea... tap persiapan kawen Sakinah... hahaha.. pada hari aku tulis entry pasal 'baju tunang' tu, tak kurang dr 6 org buzz aku kat YM, tanye samade aku dah nak bertunang ke. Wahaha. Siap ade yg tak percaya lagi. Haha. Geli ati mak, nyah.. :ppp

Sepertimana yg rerakan semua dah maklum, tepat 48 jam dari seakarang (aku tulis ayat ni pd hari khamis, pukul 10.05am), sorang lagi kawan kite bakal diijabkabulkan.. Semoga beliau sekarang tenang2 aje, dan happy segirang2nye (oh ni off course lah)... dan saya pun turut gembira... =)))

Saya secara tak sengajanye terjadi teman ke hulu ke hilir beliau buat persiapan. Haha. Memandangkan umah tak berapa jauh pastu skrg tgh cuti. So boleh la teman2 kan Cik Sakinah kite tu carik bebarang kawen, riben2 sume.


Sekitar persiapan...

Mula kluar Jumaat 15 April...carik bebarang (tak surprise la kalau cerita ape barang haha) kat Jalan TAR. Setiap kali keluar tu ade target2 beliau, barang ape nak cari dan tempat mane nak cari. Oh yeah. So ini sangat menjimatkan mase. Pastu kalau tak jumpe barang tu, jangan sesegan silu tanye kat hakaq2 salesgirl tu kat mane boleh cari, becoz diorg sangat helpful. Pastu dorg kan banyak network, ahakz. Ok let us just see the pitchas ya...

Ahaha..kalau nak carik bebarang kawen aku dah reti dah sket2, yess!

 Kat Alinas ni kami jumpe Barang-yang-tak-ade-kat-tempat-lain-melainkan-kat-kedai-kami. LOL. Yelah Mamun (salesman)... asalkan kitorg dapat barang tu. Haha.


Keceriaan jelas terpancar lepas dah dapat semua yg dicari

Pastu cari riben dan bla bla bunga corsage dan kelengkapannye... =)


Kinah tengah try2 riben utk hiasan corsage. Oh, This is my room!

Then on the next Friday, 22/4 tu aku keluar lagi, tp kali ni tak balik2. Haha. Cari barang kat Jalan TAR, pastu kidnap Puteri kat stesen LRT Bandaraya yg aku pakse datang dari Klang, pastu kitorg berkampung di rumah Sakinah untuk siapkan doorgift.... Huhu


Rumah tempat kami bekerja sangat la selesa....siap ade pantry huhu so mmg tak kan kebulur la. KOPI pun ade ok! Haha

Kalau tgk gamba tu memang conquer satu rumah tak hengat. Tapi jangan risau sanye ni rumah ke2 family diorg, boleh tembus ikut dapur atau bilik atas, whoa!.. canggeh. So kat sini la aku & Put menetap utk 3-4 ari aritu.... tehehe.


Barisan riben2. Beautifully moulded by the hands of the pengantin herself! Oh.

Port paling best tp sememeh - glue gun. heheh.

Berehat sebentar bersma Kit Kat. Tgk Henpon tu tau dah sape yg tgh melantak nih. hahaha.

Port tetap Dena (adik Kinah)...dgn mekbuk, botol air ngan Kit kat nye.. Haha. 

Ok dah2, jangan tengok lame2. Nanti tak surprise aku tak tau. Hahahaha..... ok dah lepas setel semua baru aku cerita lagi pepanjang. Hm, tapi depends jugakla cepat atau lambatnye, pasal minggu depan hamba ade plan lain pulak. Wehehe.

Adios!




"Dan nikahkanlah orang-orang yang masih membujang di antara kamu dan juga orang-orang yang layak (menikah) dari hamba-hamba sahayamu dari laki-laki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberi kemampuan kepada meraka dengan kurniaNya. Dan Allah Maha Luas (pemberianNya), Maha Mengetahui," AnNur, 32.










Ndeanuar

4 comments:

Faiz Ezanee said...

Haha.. Semangat betul. Tolong orang [ikhlas], nanti Tuhan tolong kita balik.

Buat baik sekali, Tuhan balas 10. :)

Ndea said...

hehe smangat la, tgk membe nak kawen.. =) thnx

Sakinah said...

percaye tak kite baru jumpe post ni nadia???? hahahaha nice one nadia! tha k u for giving me the chance to relive the persiapan moment.. haha nak wat lagi skali!!!!!!

Ndea said...

Hahaha pecaya2...xpela akhirnye awk baca jugak. time kite tulis ni pun awk tgh bz gile ke hulu ke hilir, so xsampai ati nak pakse2 awak baca hahaha. muke kerianagn awak tu paling xleh blah...lps dapat sume yg dicari, heh. pastu bermastautin kt umh awk 4 hari 4 malam... kenangan2... hehehe... thanks 4 the memory kinah =)

dena pon xtau kot kite snap gamba 'port' die tu? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...