Thursday, April 21, 2011

Final professional exam 1st batch of usim med student. whoa!

Sanye malam ni daku agak terkesima.
Semalam aku mintak la jadual hekzam final pro dari senior. Pastu tadi beliau pun bagi.
Memula tak perasan lagi, pastu aku tgk2, Ulp!


takde gap langsung! warrhhh....


Ya Allah. exam yg macam upsr tahu. Hari2 exam. Aku pun tak tahu knape exam kitorg cramp mcm ni. Hu... terime jelah. Tapi senior nmpaknye sangat proaktif. "Kalau gap jauh sangat nati hilang momentum," katenye. Wah, aku tabik tu.


Kenapa aku terkesima. sebab tak rase aku mampu hadapi hekzam yg xde gap mcm ni. Sgt penat..dan stress... wuuu....Ya Allah berilah daku (dan rakan2ku) kekuatan... lecturer2 pliss, ubahla jadual time kami nanti...sy tak mampu.. T___T



hekzam...




ni la jadual hekzam mereka:


starting 25/4/2011:


isnin - pmp 1 (medical and paeds), 2 question in hour.
selasa - pmp 2 (surgery and o&g), 2 question in hour.
rabu - data interpretation, 20 stations in 2 hours.
khamis - mcq 1 (medical, paeds, psy, ch) 60 questions in 2.5 hours.
jumaat - mcq 2 (surgery, o&g, ophthal, ent) 60 questions in 2.5 hours.


rabu, 4th may - clinical exam. am - 1 long case. pm - 3 short cases.
khamis morning - result announcement.





ps: data interpretation tu exam osce and ospe. instrument, chart, ecg, xray etc2.
[wow 20 station... aritu 17 station pun dah kejang kaki...haha]






Semangat2!! 


apepun, ALL THE BEST!! for our seniors, 29 first doctors of usim. Yeah! =)))'


Tak cukup 29 org! tp ni je gmbar yg berjaya sy curik dr blog Yusof hehe 


Ok mari kawan2 sesame kite doakan kakak2 dan abang2 kite berjaya dengan jayanye =)


INSYAALLAH!






Hurmm... ok skrg aku dah mula cuak tgk bangunan ni










12 comments:

nuarasheeq said...

tadi x cuak mane..tapi bile bace entry ko ni..palpitation trus...delete entry ni cepat! he2

Ndea said...

hahaha aku pon cuak hahaha weh org nak wish gudluck la :D semangat2!

puteri noorliyana said...

all the best senpai!!!! *ak pon cuaks..

Sop said...

universiti lain pn same gak. xde gap masa exam teori.

oh, akak senior tu lupa bagitau. utk farewell dinner batch, batch final year yang kene buat. 3 hari lepas fianl exam plak tu.

Ndea said...

"utk farewell dinner batch, batch final year yang kene buat" <- mksdnye korg buat dinner utk korg sendiri ke ape? ke kitorg kena buat utk korg? hehe kurang paham di situ.

put - kite pon akan exam kat tmpat yg same ngan dorg nnti.

azaHmaeL said...

aku mahu pengsan. *weng*

Faiz Ezanee said...

aku nak gembira. Aku nak gembira.. Aku nak grad. Aku nak grad. Aku x peduli, aku nak grad. Dr Norsiah pesan jgn cuaks time exam, muka mau kasi confident.

Berusahalah wahai sahabatku, Allah menilai setiap usaha itu. InsyaAllah semoga semua dipermudahkan masa hekzeemm.. :)

All the best seniors! U'olls tak payah risau. InsyaAllah semua lepas. First batch mesti mau 100% pass.

Ain bintu Amir said...

gudluck nadeaaa!! ^_^

Ndea said...

azah - wahaha aku dah kiok daa.. :p

faiz - huhu

ain - thank you laling mmuaah2 :D

ekay said...

sjuk kaki & tgn bace post nih.. btw, clinical exam ble?

Ndea said...

ekay, clinical exam rabu depan, 4/5...ade tertera di atas la syg...kamu tidak prasan ye haha

ekay said...

missed one paragraph..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...