Saturday, April 9, 2011

Baju tunang

Tadi my mom called, asking about manik2 yg aku nak tempah tu.

Aku: Ala, xnak jalur kat bawah, kalau manik tampal2 kat depan tu boleh? buat jarak2, yg bersepah2 tu. bajet brape rggt? tak ade bajet...bwhahaha. kawteem ar mak, harga member2 je...hehehehe....
Mak: bla...bla... seratus..bla..bla...harga member2 la ni..bla......dua jalur manik......ting tong ting tong bla ....bla.....
Aku: ala mahalnye seratus, harga student la mak...kuikui. klu seratus xmola, kite buat sndiri hahahaha. ha manik simple2 je takpe...kaler tu ikut kretiviti tukang jahit je la....wa caya sama dia la.... hehe..
Mak: ha ye la, pandai la dia pilih kaler manik tu
Aku: so dapat brape? wahh....wah tengs2 mekasih mak hehehe
Mak: ok, dah ye, assalamualaikum
Aku: waalaikumussalam tengs2 hehe.

Hang up .

Rupanye ade yg mendengar perbualan tu.

Hafsah: Nadia, manik2 ni, ko tempah baju tunang ke???

Dan perkara2 di bawah berlaku serentak..
(Zarin - pandang dgn mata terbeliak besar. Puteri - "Bwahahahaha!" tergelak besar sbb dia tahu baju ape yg aku tempah)



Alamak, kantoi. Hahahaha. Menarek betul tekaan beliau.

Haha.

Hahaha.

Baju manik = Baju tunang??? Haha


Sensitip betul cakap psal baju berbeadings2 ni skrg :ppp



Mak aih. Zaman skrg ni, untung nyah kalau reti jahit manik. $$$keching keching keching $$$
Ndeanuar

12 comments:

aw3rz said...

Tahniah!

Ndea said...

Bhahaha. bukan baju tunang la awer... baju untuk kenduri 1 mei nti ;D

Nursha said...

kenduri ape tu nad?? cam spesel je siap tempah beading.. heheh

Ndea said...

eryn - Oh spesel sgt..sekali je seumur hidup ni eryn ;D

azaHmaeL said...

semangat gile tempah sempena sakinah's wed. kaw jadi bridesmaid ke??

Ndea said...

semangat nyah. kalau ko bg aku baju sponsor utk wed ko pun aku semangat hehehe :D

baju tu kaler plain so tu yg nak tmbah manik sket. ala cincai2 je hehe =)

nuarasheeq said...

make sure tak over. kang pengantin plak yang kipas ko nanti. he2

Ndea said...

hahahaha oke, ini klaka :D

meira said...

waa!!!!
kak ya tak cer papepon... tautau dah nak bertunang.
tahniah la....

Ndea said...

haha eh manade tunang la... haha.. bc la komen2 kat atas ni :D

dhaya az said...

aku ingat ko yang btunang nyah! hahaha. weh, aku comment dah lepas stahun post nie. hahahaha ;p

Ndea said...

Haha kan. aku pon ingat aku yg tunang *lempang2 muke sendiri* haha xpe,, smpai bebile pun still valid lg post ni nyah =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...