Sunday, February 6, 2011

Malam pertama di Tapah --> kepenatan =_='

Fuh akhirnya... sampai jugak kami (Fina, Wani & Me) ke Tapah. Dah setel beli bebarang sapu umah mop lantai cuci peti ais sume td...Ohh penatnye... Skrg ni Wani tengah sidai baju. Fina plak dah slamat berlayar dalam tidur sbb kepala dia berat dari petang tadi lagi. Aku plak dah xlarat nak berdiri iron baju. Bagi rehat dulu kaki ni. Sakit terpijak guli ptg td pun xhilang lg. Mak aih saket gile td...

Semalam kami terus ke Gopeng, bermalam kat rumah makngah. Asalnye ayah ade hal nak jumpe bapak sedara die kat sana. Tapi last2 tak jadi plak. So dptla dorg ni berkenalan dgn makngah yg suke bercerita tu hahah Sampai Gopeng smalam pun dah maghrib. Malamnye xde gi mane2 pun, makan, tgk tb citer 'Jangan kacau....' (ahaha :p) pastu, tido...





Fina & Wani bersama adek sepupu aku

Khusyuk mendengar makngah bercerita sblm bertolak meninggalkan Gopeng

Pagi td gerak dr Gopeng dlm kul 11.. Pastu kul 1230 cetu sampai umah Tok Yang, ambik kunci rumah dari sepupu mak - anak opah ngah.

Maka di sinilah kami berkampung utk 4 minggu mulai hari ni...

Ptg td kitorg dah usha2 spital Tapah. Sunyi gile, mcm xpercaya itu spital. Haha. Oh nostalgianye tempat aku lahir. Teringat dulu aku lari2 kat maternity wad dua hari lepas lahir. LOL tipu gile.

Haha. xdela. Satu2nye memori yg aku ade...erm, xde memori pape pun psl spital tu.. ceis.

Cuak ok nak tido malam ni. Macam2 bunyi ade. Boleh plak tetibe ad etikus cube nak memecah masuk ikut tingkap baru tadi ni. Nasib baik die blah bile aku shuuhhh shuh die. Pastu cengkerik bertukar2 irama nyanyian. Bunyi keta motor lori lalu lalang depan umah. Oh ye rumah Opah Ngah ni bebetul tepi jalan raya. Nanti sok klu rajin aku buh gamba. Haha

Ya Allah lindungilah kami...

4 comments:

alchemy said...

Hahaha~ skrg ni musim kawen nadea~ tajuk x leh blah~ haha

Ndea said...

HAHAHAHA aku xpasan weh. Keesokan harinye baru aku pasan tajuk ni agak lain mcm bunyinye, Haha. Amboi cepat je tangkap bab2 camtuh eh haha

Faiz Ezanee said...

kemah keming mung ni..bilo nok bubuh gambar? Berat (obese ke?) wehh

Ndea said...

hahaha malas la paiz.. kuikui :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...