Saturday, January 22, 2011

"Bukan senang nak dapat orang yg betul2 sayang kat kite" (Ezzaty Kazmin, 2010)

Ok petang smalam gua mengaku gua agak femes sekejap kat wad. Ntah kenapa akak2 n makcik2 rajen plak menempel kat kitorg. Sampai skali tu serentak gua kena jawab soalan 3 orang! Kiri, kanan, depan.

Mule datang sorang makcik offer cerita kisah die. Padahal mengomel xpuas ati pasal anak die je lebih. hahah layan je laa. Pastu sorg lagi datang, muda sket. "Misi, nak kertas," katenye. Tetibe aku jadi Misi plak. Haha. Nasib ade kertas yg sorang patient tu bagi (tah tak tahu la kenapa die bg aku kertas lukisan yg dr drawing block tuh). Pastu akak td yg comel macam budak darjah 6 pun duduk depan aku, tulis nama dia n lukis guna pensel warna. Comel, tp mak aih garang. Haha.

Aku layan cerita makcik yg bebel pasal anak die td. Dah masuk bab pekerjaan die kat US sane. Ape lagi kena speaking la aku. Sementara tu akak yg menggelar dirinya 'Hello Kitty' duk bg taklimat pasal ubat Epilim kat sebelah aku... tak boleh lebih dose katenye, nanti tangan keras, air liur meleleh. Tak boleh lebih 3 bijik. Aku pun terpusing2 sekejap ke kiri ke kanan nak mendengar dua2 skali. "Eh xpela awak dengar la cerita die, dia tu sakit.. saya tak sakit, saya bile2 pun awk boleh interview," kate akak Hello Kitty. Haha. Yelah.

Pastu makcik td mintak nak baring sebab dah penat. Datang plak patient yg tak reti cakap bahasa lain selain Mandarin. Dia warganegara China yg dtg keje kat sini. Dah aku pun xtau nak buat ape dgn die, aku bg buku tulis n pen, suro die tulis name die. Pastu die nak blaja eja pekataan lain2 lg mcm China, Malaysia, Genting Highland. Dah tu sorang lg dtg amik pensel & buku aku td. Selai2 die selak, pastu tulis sesuatu kat almost semua muka surat. Haha terkebil2 aku n akak china td tengok. Abes tulis, dia bangun blah mcm tu je... haha sukati kola...asalkan ko bahagie...


Eh ape tajuk tad?? looolllllsss~ tesilap entry nih. By the way, tq sahabatku Ekay atas peringatan tersebut. Betul2 mengingatkan aku, kalau ade org dah sayang tu, hargailah dia. Tak payah la sibuk nak cari kelemahan dia sume. Kasih sayang orang tu pd kita dah cukup nikmat dah.

Ruq & Ekay
For whatever reason, ape pun ciri yang patut ada kite letakkan  pada dia, bukanlah 100% penentu kebahagiaan hidup. Tapi ALLAH yang menentukan. Memang la kena ada ciri itu dan ini. Sebab itu janganlah buta mata bila melihat intan berlian. Gunakan akal. Gunakan akal sedari awal kau berjalan menuju ke kedai intan berlian, bukan lepas sudah ada dalam genggaman.





haih ape aku mengomel ni.

Shayang-shayangku dlm bentuk 'hati'. [Ade byk lagi sanye. Jgn sedeh klu anda xde dlm gmba ni. kuang3].








p/s: ok entry kali ni xde pasal medik. huuyeah....! ^_^

9 comments:

mongue said...

mana gambar aku ngan kawan2 aku? hoh?

ekay said...

apekah?

Sop said...

ok la tu. at least ko x dikerumuni kt meja tu n suddenly ade orang raba ko.

Ndea said...

mongue - ops! sorry... korg kalah ngan kucing2 dlm gamba tuh... hahaha

ekay - apekah ape mengapekah kenapa berape siape??

Sop - owh pengalaman peribadi anda ke tu? alhamdulillah so far xde lg kes cetu huhuhu diorg syg sy miahaha

azaHmaeL said...

yey gamba aku ade. kadang2 tu ape yang kita rancang Allah tak makbulkan. Allah lebih mengetahui :) walaupun pahit

alchemy said...

" kalau ade org dah sayang tu, hargailah dia. Tak payah la sibuk nak cari kelemahan dia sume. Kasih sayang orang tu pd kita dah cukup nikmat dah " suke yg ni. hehehehe~ tp tu la, bile kite x nk kat sape2, time tu la die nk dtg. bile kite nk, seakan2 die menjauhi... huhu

Ndea said...

Azah - hahaha gmba kau kat kedai chicken chop.... ni testing2 je collage ni sanye...cam rugi plak klu x tampal kat sini heheh

betul tuu...huhu

alchemy said...

hmm... jom cari jodoh~ hahaha~

Ndea said...

mad - aah aku pn suke ayat tu jugak...hahahaha eh mcm maen tarik tali plak kau ye... kejap nak kejap xnak :p istikharah je, xpyh susah2 pikir :)

cari jodoh? suro JJ carikan. hehe ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...