Friday, December 24, 2010

"Ini keajaiban alam.." (ikut rentak lagu sailormoon)

Ahad lepas aku balik rumah sebab nak pergi kenduri kahwin Kak Su (Suhaizani Suhaimi). Aku naik train je, dan ayah ambil kat stesen Putra Gombak. Masa lalu depan Batu Caves ternampak 3 orang pelancong ni, mcm org malaysia ade, mcm org philipine pon ade, tp klu tengok cara diorg berpakaian meriah2 and diorg mcm batak je dengan alam sekeliling so aku assume diorg tu pelancong. Well, batu caves kan antara tempat pelancongan terkenal kat malaysia.....

Alkisahnye 3 orang akak ni aku tengok sedang mengekori seorang wanita tua, berusia lebih kurang lewat 50an. akak2 tu siap bawak kamera lagi ikut dari jarak dekat, dlm beberapa inci je. sambil jalan ambik2 gambar makcik tu klik klik klik....dan gelak2 kikikikukikukikukikkk...... aku dan ayah pun pelik apehhaall diorg ni kejar makcik tuh mcm penyamun??

Then bile mereka ni lalu depan kereta kami, barula aku nampak punca kebatakkan akak3 tadi tu.  Haha arakian sekali2 dengan aku pun jadi batak, haha yelah, sesuatu yg aku pernah tengok dalam rancangan dokumentari mase kecik2 dulu, tetibe ade lalu depan mata.... "eh nak ambik gambar jugakla," setelah beberapa saat aku terpegun tengok keajaiban alam depan mata, baru la respon aku bertindak balas, dan terus keluarkan my powershot dari handbag. oh nak pergi wedding kan, so bawakla camera. haha nak tau ape mende? Ini dia...

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|



korang rase2 ape mende tu? p/s: ni bukan naruto ye, ade ekor

Panjangkan rambut beliau??! Makcik tu dah jauh pun dari kereta, barula aku terpikir nak ambik gambar. punyala lambat tindak balas aku hahaha

Okay bukan nak mempersendakan makcik tu...saja nak share sebab tak sangka orang mcm ni ade kat malaysia. kalau korg pernah tengok dalam tb dulu2 ade kisah sorang perempuan berambut panjang, bermeter2 panjangnya, dan di gulung2 setebal sepemeluk! Ye mcm exaggerate ok, tapi aku ingat lagi betapa besarnya gumpalan dia. wanita tu cakap kalau dia potong rambut tu nanti dia akan jatuh sakit. Macam kisah mendiang Tran Van Hay jugak, lelaki Vietnam yang memiliki rambut terpanjang di dunia. Beliau meninggal dunia februari lepas. Beliau pernah potong rambut masa berusia 25 tahun dan jatuh sakit yang teruk. Lepas tu dah tak pernah potong rambut lagi. At the time of his death, rambut dia adalah sepanjang 6.8 meter dan seberat 10.5kg!


Tran Van Hay. katanye, beliau pun akan jatuh sakit kalau potong rambut tu..


Smileee....!!! [Source]

3 comments:

WMA said...

ha..ha..ha... teringin gak nak buat cam tu... tentu galme..kan!

Muhammad Riduan Bin Wan Deraman said...

kirenye dorang ni x pnah merasa teknik rebonding la eh??

Ndea said...

WMA - haha buat la...pastu nti orang ikut snap gambar dr blakang hahaha

Riduan - oh tak pernah... basuh rambut pun jarang..contohnye pakcik kat atas tu, last die basuh rmbut tu 11 tahun sblm dia meninggal. huhe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...