Sunday, November 21, 2010

Kita tak akan pernah tahu samada kita telah buat satu keputusan yg betul atau salah

Gali lubang untuk menutup lubang, dan lubang2 baru akan tetap ada walaupun dah kambus lubang2 lama.

Live is all about making decision, making choices. But we will never know whether the choice that we made will be the the right answer and which one is the wrong one.

So I'll say......redah saje!! Source


Kalau hidup untuk expect yang sempurna saja, matilah.... matila kau takkan dapat, atau pun terpaksa bermati-matian untuk dapat apa yang kau nak. Dan matila orang2 di sekeliling kau, asyik nak turutkan apa yang kau nak. Ni macam dah lari tajuk sket. erk.

Haha. Nampaknye aku makin keliru dengan gaya bahasa aku sendiri. Itu yang best tentang mencacai kat blog sendiri, tak ade skema ejaan dan tatabahasa. ahaha :p

Penat nak ikut telunjuk orang untuk melayari hidup sendiri, maka pekakkan telinga, buta kan mata, bisukan mulut. Mendengar hanya pada yang memahami, bercakap hanya pada yang bisa mengerti. Sebab apa yang kita buat, yang kita lalui dalam hidup, mereka tak akan pernah rasa.

Susahnya nak buat keputusan tu, mereka tak tahu. Senak di dada menanggung rasa serba salah, pun mereka tak mungkin mengerti. Rasa macam nak pecah jantung. hu.. ye ayat last ni aku tipu. Tapi betol la... T_T

Tahniah buat sahabat, Balqis Bt Mohamad Isahak yang baru mendirikan rumah tangga semalam....maaf tak dapat hadir  =) Lawa gamba ni....




Tumpang gembira tengok kawan2 gembira.  Sumber : Alchemy

Mad mmg pandai amik gmba wedding, orang yg x pegi pun rase macam pegi... ahahah (sebab tu ke ramai yg x dtg? haha xde la gurau jea)

Namun PILIHAN yang aq maksudkan kat atas tu bukan la tentang JODOH semata.. haha. Tapi gambar wedding Balqis tu macam berkaitan la jugak kan dgn topik....Kadang2, macam mana kite nak spend kan 1 hari dalam hidup pun kita perlu buat PILIHAN, kan....

Akhir kata, fikir2lah sebelum berkata. Setiap apa yang orang buat tu ada sebab nye yang kita tak tahu, dan tak mungkin kite boleh tahu. Ye mungkin aku pernah buat kesilapan macam ni dulu. Dulu. Skrg baru paham ape rasanye. eh Karma Salina? ahaha.



ps: tak ade ps ;D

3 comments:

dr.s said...

lama tak mampir ke sini.. sungguh.. rindu kamu.. =D

Ain bintu Amir said...

ko kate takde salah? ak spot 16 kesalahan tatabahse di cni. ahahaha :P

cewahh, talking bout jodoh ni.. ade pape ke? ehem2 :P

btw daisypath atas tu refer tu ape? hihik :P

Ndea said...

su - rindu kamu juaa...haha..

ain - aq kate xd xskema tatabahasa la. hahaha. im not talking about jodoh la....but it was about making decision...adoi nape la korg (ko org ke2 yg ckp kat aq) ingat aq ckp psl tu? hahahaha.... daisypath tu saje je nak dok situ. muahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...