Thursday, October 21, 2010

sikap tahap cipan. cipan lagi beradab.

arhhhh.....

tangan gatal nak tulis samting.

rase dragging gile posting ni....lambatnye la nak abess......banyak gile nak kne pegi sane sini...tengah2 musim poket kering kontang ni ayaiyai.... (haruskah aku gadai almari ke meja study ke?? ikat perut tu mmg ckp awal2 xmampu nak buat hahah... laptop xleh gadai, klu x xde tmpat aq nak meluahkan prasaan muahaha.....)

"takde sape pakse kite jadi proaktif, positif atau optimis... tapi jangan la kerana sikap tahap cipan diri kite tu menyebabkan keproaktifan orang lain terbantut"

Mendalah ni terhasil lps dgr cerita dr kawan2 aq yg kecik ati dgn kekate kengkawan dorg... grupmate or osmet dorg.... alahai sian kwn tu, dah la smgt nak blaja...tp mulut longkang org lain tu la yg salunye buat manusia2 harapan bangsa dan negara cam dorg ni lemah smangat. dorg kuat smangat, tp sbagai manusia biase perasaan kecit ati tu harusa la ade.

Tp org yg ati kering cam aq ni hahaha ckp la ape pun cam kne angin sepoi2 bahasa je aq rase..... contohnye wlupn penah kne hentam (alah mamat tu yg slenga...bukan pt die pon) sebab dgn proaktifnye (ah gelinye pekataan ni, sumpah aku bukan org mcm tu snanye) aq pegi CLERK PATIENT di suatu petang yg damai, ari ni aq masih xdpt tahan napsu nak clerk patient smpai TERclerk patient bed org...huahuahuahua tp aq tau member tu kool......n die pn men clerk je pt aq n aq pon xkesah......rezeki memasing beb..... 

Oh terpesong. Abaikan kisah si hati kering di atas. Aq nak citer psl sikap tahap cipan tu je. Smpai arini still terngiang2 lg cerita kesedihan kwn2 aq tu.... sean sangat kat diorg. Hanya mampu mendengar. Takkan nak pegi serang plak mulut2 cipan tu kan, itu takkan membantu apape.Tp aq pun tah2 dalam tak sedar kekadang tercakap gak bahasa2 cipan yang mengoyakkan ati kengkawan. Jadi aq mintak maaf sesangat ye kpd sape2 yg terbabit. *Insaf*.





it's 21st oct today!  HAPPYYYY... ^_^
:) oh how could i forgettt??......
i didn't actually.....i did reminding myself about it ways before it come anyway.

haha.







ps: eh aq xla rakus xtentu arah....actually pt tu dh nak discharged dah pun ptg smalam so sementara die tggu sume mende setel aq borak2 r dgn die kejap. see? aq perampas bertauliah. hahahhah

4 comments:

azaHmaeL said...

posotif! posotif!!!

Ndea said...

hahahaha itu istilah baru aq perkenalkan... aq ingtkn ape la upenye typo aq hahah

Gerimis Senja said...

hahaha lame tk dengar istilah tu, cipan. hahahaha. kt luar negara org tk sebut cipan pulak. LOL.

Ndea said...

gerimis senja la pulak....sangat lolllsss~ hahaha

so org oz sebut ape? xkan koala kut, koala kan kiut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...