Sunday, September 5, 2010

Temerloh - KL 4 Sept with the Twins ^_^

weehoo...touch down at 6.44pm yesterday...after a day long journey from temerloh..departed at 1pm from the twin's house in taman bahagia, temerloh.... =)





a 4 members trip - kak ijan, kak ayu, kak shida (the twin's younger sister) & me... they met kinah yesterday to take their biskut raya..


greeted by a long traffic all the way from ampang exit from gombak toll to pandan indah (dropped by at my hostel to pick my samehdossesss!!). then we continued our journey to kinah's house at setiawangsa, via jalan ampang route. another long traffic.....fu... luckily Im quite familiar with that place...sebab salu lalu situ dgn eija...mggu lps pun baru lalu situ mase ktorg nak gi amik emon kat stesen putra ampang park.

leaved kinah's place at 6, we hit duke hiway straight to batu caves....alhamdulillah it just took us 30 minutes... but a lil slow in batu caves sebab semua org nak kuar pegi bazar..... mase tu rase awal lg so akak2 pun plan nak teruskan je their journey back to temerloh right after dropping me at my house....however, sampai umah, i dragged them to berbuka kat my home je.....since mak pun ade kat umah, lgpun mase tu dah 6.45pm.......

kesian kak ayu saket kepala yg amat sangat....xtaw la sejak bile die start saket since sampai ampang ke atau lepas kuar dr umah kinah ke... tp mase at my home mmg saket sgt, n mak suruh die baring2 je dl dlm bilik....

bestnye berbuke dgn ayam golek ngan akak2 kembar! ;D

around 8.30pm they made their move to go back to temerloh, eh, jengka.....
alhamdulillah they reached Jengka 23 around 11.30pm that nite...hujan all the way from kL sampai Jengka kate kak ijan.....their abah waited for them near jengka toll sebab jalan masuk jengka tu sangat gelap dan sunyi..... [oh abah...sy dah sgt2 malu dgn abah..... dulu, kini & selamanya.... T_T smalam punye peristiwa lg xleh blah!! aaaaaa...]

these are photos of genting highland.....yg kak ayu excited sgt nak amik smalam...nice view of buildings in the midst of white clouds.....tp sgt kesal aq xamik gmba dgn diorg pun sbb situasi mengejar2 masa smalam... iskkk hahaha.. xpela raya nanti je la ye akak2 syg......hu.... ^_^









selama ni lalu kat hiway karak tu aq xpasan pun nampak genting highland.....smalam dgn diorg baru aq tau....haha  paling jelas nampak kat toll bentong...hueh3.....

sgt best being with them! ^_^

5 comments:

Aderi Aryasu said...

jauh perjalanan...
ha3.. kne duk temerloh... best tu duk utan...
erm, jelas plak gambo GH tu... aku pun x prnh perasan... klau dari toll bentong tu, kira kita kne toleh blakang la ek?

Ndea said...

haha utan ko kate....marah jeje kang ko kate kmpung die utan haha

nope, klu menuju ke gombak, mase kat toll tu GH tu ade kat sebelah kanan...sbelum tu lg dah bleh nampak, kat depan.

Aderi Aryasu said...

ha3.. x pe la.. aku dh duk area2 situ 3 tahun dh... aku rase, kg kire lojik la tu utan... ho3

oh.. aku igtkn ikut entri ko, kate jelas dr toll bentong.. so aku igtkn captured pics tu dr bentong la.. ha3..

Ndea said...

oh ko pun org temeloh ke? was ke atau still kmpg kt sne?

haha aq xpaham part ni haha that pics were captured mase tgh lalu kat toll bentong, kat lane yg menuju ke gombak.

Ijan Ayu said...

Rindu nak gi jln2 ngan korg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...