Saturday, January 31, 2009

| Tak pernah menipu |

Suara hati yang tak pernah menipu tuannya. Andai ada pun, barangkali
tersasar tanggapan kerana terlalu mengikut emosi. Tetapi tidak kali ini. Ia
benar, tulus. Aku sendiri kadang-kadang kagum dengan anugerahNya yang satu ini.
Suatu bisikan yang datang dengan tiba-tiba, dengan hati yang ikhlas merindui
khabar berita dari sahabatnya di kejauhan...


Kali ini ia datang dalam keadaan aku tenang, without any external factors that could affect my judgement.


Bile tah aku dapat instinct ___ dah bertunang tu ntah, aku pOn da x ingat. Lebih kurang sebulan sblm ni kot. Mcm mne tah nak describe 'suara hati' tu.. it was so vague. Aq mcm ade terase sesuatu perkara penting akan berlaku pd dia, sahabatku. Tp off course la perkara baik, sebab mnde2 baik ni lmbt smpinye, kalau perkara buruk cepat je leh tersebar...


"Ntah2 die dah bertunang...xpon dah kahwin. Err..kawen??!"
"Gulp."


Terus aq hentikan bisikan2 tu drp terus meracau2 kat dlm pale aq. Sebab tak sanggup nak terima berita2 terkejut mcm tu...mcm yg aq tgh alami skrg ni laaaa....aaa.......aa......



Memang benar


Die balik Mesia xbtaw aq, nak bertunag pOn xbtaw...sehari lepas btunang ingat plak nak btaw.. Ape alasan die agaknye.

I know this is not the suitable time for me to answer to her message. Mukaddimahnye nanti akan banyak berbaur luahan2 perasaan hati yg 'terkecik' sebab diperlakukan sebegini rupa..



Biarpun lame die tunggu. Aq lg lme tgu kbr dr die.



Die bukan kawan biasa yg aku anggap same mcm kwn2 len. Sejam lebih aq 'dera' ayah n mak cari rumah die kat ceruk pekan Banting tuh.




anyway...

It could be my mistake, putting a high expectation on her.









Enz: Agaknye mcm dah jadi trend la pulak, merahsiakan pertunangan nih. Adeh.

3 comments:

azaHmaeL said...

enz=blog? hahaha wacayya la!

trend? hahahah :p

Muhammad Warouq bin Qamar said...

sape??sape!! [smgt ingin tahu yg tggi]

ade blog rupenye ko kan..bole la aku jenguk2..

ndeanuar said...

Lame dah buat, dr 1st yr lg...tp aq hanye berdiam diri sbb otak salu beku.

sape?

hahaha

PnC la kwn huhu

klo ko rahsie2 jugak siap ko..
aq tulis dlm surat kabar..

haha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...